Iespējams, Džilindžera aiziešanu no Dailes teātra veicinājusi Rēzija Kalniņa

tautaruna.lv 1.oktobris 2019, 17:20
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kļuvis zināms, ka Dailes teātra vadība panākusi mutisku vienošanos ar līdzšinējo Dailes teātra māksliniecisko vadītāju, režisoru Dž.Dž.Džilindžeru par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu tuvākajā laikā. Tikmēr, kā vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Gadsimta apvērsums teātrī" izdevumā "Privātā Dzīve", iespējams, Džilindžera aiziešanu veicinājusi aktrise Rēzija Kalniņa.

"Mēģinājums gāzt Džilindžeru no mākslinieciskā vadītāja krēsla notiek vislabākajās Dailes teātra tradīcijās. Līdzīga situācija bija arī laikā, kad no amata bija spiests aiziet gan Kārlis Aukškāps, gan Bērtulis Pizičs," vēl pirms informācijas par Džilindžera aiziešanu pavēstīja kāds Dailes teātra darbinieks.

Kā raksta izdevums, runā, ka teātrī uzdarbojoties pelēkais kardināls, kurš spēj noskaņot kolektīvu pret vadību, un ta esot aktrise Rēzija Kalniņa.

Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa jau 20.septembra Latvijas Televīzijas raidījumā "Kultūršoks" pauda sarūgtinājumu, ka 100.sezonu Lielajā zālē "naudas dēļ" teātris sāk ar Reja Kūnija komēdiju "Neispējamā misija". Kalniņa atklāja, ka jautājusi izrādes režisoram un teātra mākslinieciskajam vadītājam Džilindžeram, kāds ir izrādes virsuzdevums. Saņemtā atbilde bijusi, ka teātrim nepieciešama nauda.

Runā, ka Džilindžera atlaišanas gadījumā mākslinieciskās vadītājas amatu labprāt ieņemtu Kalniņa. Viņa gan pati kategoriski noliedz šādu pieņēmumu.

Zinātāji gan stāsta, ka savulaik Kalniņa esot pielikusi pirkstu, lai no galvenā režisora krēsla atkāptos Kārlis Aukškāps.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:58

Jaunākās diskusijas