Edgara Liepiņa dēla atzīšanās: Tēvam bijusi apzināta vēlme aiziet no šīs pasaules

tautaruna.lv 2.aprīlis 2019, 15:31
 
F64
Aktiera un komiķa Edgara Liepiņa dēls Kristaps Liepiņš ir uzņēmies rūpi par tēva atstāto garīgo mantojumu - autorprogrammām. Atceroties savu tēvu, viņš pauž, ka tēvs pret saviem bērniem allaž esot bijis ļoti sirsnīgs, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Tēva vēlme aiziet no šīs pasaules bija apzināta" izdevumā "Privātā Dzīve".

Kristaps atceras, ka tēvs bērnus audzināja ar savu piemēru. Bērni gāja uz Liepiņa koncertiem, uz tēātri.

Runājot par tēva nāvi, Kristaps skumji secina, ka par šo jautājumu ir daudz dažādu spekulāciju, proti, par to, kā Edgars Liepiņš pavadīja sava mūža pēdējās dienas.

"Vēlme aiziet no šīs pasaules bija apzināta un realizēta viņa izpildījumā. (..) Arī uz slimnīcu atteicās braukt, pats izvēlējās savu dziednieku Mārsnēnos, neklausot radu un ārstu ieteikumiem," atklāja Kristaps Liepiņš.

Lai gan daudzi ir uzdevuši jautājumu, kā aktiera ģimene pieļāva, ka viņš aiziet no dzīves, Kristaps uzsver, ka tā bijusi viņa vēlme un izvēle un nevar cilvēkam, kurš savu dzīvi režisējis pats, likt visu mainīt.

Jāpiebilst, ka, kā raksta "kasjauns.lv", aktiera veselības problēmas sākās 1994. gada decembrī, kad uz ielas viņš gaidījis kādu dāmu un smagi saaukstējies. Vēlāk progresējušas arī citas, agrāk ielaistas slimības. Gadus divdesmit viņš regulāri bija apmeklējis Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 7. gastroenteroloģisko nodaļu, kur viņam agrāk tika veikta kuņģa operācija. Kad Liepiņš atkal ieradies slimnīcā, bijis jau bijis smags slims - stumbra gastrīts, ārkārtīga novājēšana un dempinga sindroms - ļoti strauja kuņģa iztukšošanās.

Bijis smagi ielaists bronhīts un ļoti smags, aktīvs, deformējošs poliartrīts - locītavu iekaisums. Kā vēlāk atzina ārsti, Liepiņš bijis neglābjami slims un pilnībā izārstēt viņu neesot bijis iespējams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:32

Jaunākās diskusijas