Jēkabpilī cilvēki satraukti par kāda 10 gadus vecu bērna likteni

tautaruna.lv 2.aprīlis 2019, 9:22
 
F64
Cilvēki Jēkabpilī straukti - kādam 10 gadus vecam bērnam jāuzaug neapskaužamā vidē, noraugoties uz māti reibumā, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Raidījumu uzrunā jēkabpilieša, 10 gadus veca bērna, radinieki, kuri noraizējušies par mazā tuvinieka dzīves apstākļiem, mitinoties kopā ar māti. Tuvinieki vēlas palikt anonīmi, iesūta fotoattēlus, kuros iemūžināts bēdīga paskata, neliels dzīvoklis, kurā valda netīrība.

Tāpat iemūžināta vairāku vīriešu kompānija, kura ieradusies pie bērna mātes - visi cilā alkohola glāzītes, kamēr bērns esot turpat blakus. Dzeršanu esot iemūžinājis pats bērns un pasūdzējies savai tuviniecei.

"Sieviete Jēkabpilī nerūpējas par savu bērnu, regulāri lieto alkoholu, dzīvo nelabvēlīgā dzīvoklī, ja to vispār par dzīvokli var nosaukt. Tur regulāri piestaigā citi alkoholiķi. Ļoti žēl bērna! Bērns visu laiku mūk pie tēva, jo nevar to visu izturēt. Bērnam ir 10 gadu, viņš visu saprot. Viņam ir vecāka māsa, kura dzīvo ārzemēs, labos apstākļos. Viņa labprāt paņemtu bērnu pie sevis, bet bez mātes atļaujas nekā nevar izdarīt," pauž bērna radinieks.

“Bez Tabu” komanda mājoklī arī konstatē ne to labāko vidi: nelielajā miteklī valda nekārtība un netīrība, ledusskapis tukšs, tomēr krāsns ir iekurināta un ir silti. Sieviete gan uzskata, ka ”viss ir kārtībā, viss ir tīrs”.

Sieviete apgalvo, ka teju vispār nelietojot alkoholu. Lūgta komentēt, kāpēc 10 gadus vecam bērnam šaurībā jānoskatās, kā glāzes cilā māte un prāvs pulks bērnam svešu vīriešu, māte atbild, ka fotoattēlos iemūžinātas dzimšanas dienas svinības. Tiesa, liela nekārtība miteklī iemūžināta arī iepriekš.

Kaimiņi saka, ka miteklī bieži notiekot dzeršana, kas nav tīkama bērnam. Kāds kaimiņš stāsta, ka bērns dažkārt novests tiktāl, ka lūdzis naktsmājas pie viņa.

Citviet Jēkabpilī dzīvo arī 10 gadus vecā bērna tēvs, krietni vecāks par bērna māti.


Bērna tēvs stāsta, ka ilgstoši esot noskatījies uz gados jaunākās sievas izdarībām, līdz viņa pati pirms gada aizgājusi. Necilais miteklis, kurā dzīvo sieviete, arī pieder šim kungam. Esot ļāvis bērna mātei tur dzīvot, lai viņai nebūtu jāpaliek uz ielas un būtu kur tikties ar atvasi. Vīrietis palīdzot sievietei ar malkas un ēdamā sagādi. No iepriekšējām attiecībām viņai esot arī citi bērni.


10 gadus vecajam bērnam ir cieša saikne ar savu pusmāsu, tēva meitu no citām attiecībām. Radiniece dzīvo Vācijā, kur bērns viesojoties. Sieviete labprāt savu mazo radinieku uzņemtu savās mājās Vācijā uz pastāvīgu dzīvi. Bērna tēvs saka, ka vēlas tikai labāko savam bērnam, tāpēc šķēršļus savai otrai meitai nelikšot.

Kategoriski pret bērna audzināšanu Vācijā ir māte. ”Viņa [bērna pusmāsa] man draudēja, ka vedīs prom bērnu. Es teicu, ka tad viņai ”Interpolu” uzsūtīšu!”

“Bez Tabu” sazinās ar bērna pusmāsu Vācijā, kura atsūta sarakstes ar mazo radinieci. Tajās viņa izklāsta savas sāpes, atzīstas mīlestībā māsai, sakot, ka vēlas doties pie viņas.


Jēkabpils bāriņtiesā informē, ka ierosinātās administratīvās lietas ietvaros speciālisti izvērtē mātes turpmāko spēju parūpēties par bērnu. Drīzumā tikšot lemts, vai mātei pārtraukt aizgādības tiesības.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:18

Jaunākās diskusijas