"Kāpēc mūs dzen izmisumā citu laime?"; Virsnīte dalās ar vērtīgām atziņām

tautaruna.lv 28.janvāris 2019, 13:51
 
Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency
TV personība un žurnāliste Kristīne Virsnīte vietnē Instagram dalījusies ar pārdomām par nosodošiem, skaudīgiem cilvēkiem, kas nespēj priecāties par citiem.

Virsnīte stāsta, ka lasījusi kādas poļu blogeres ceļojumu ierakstu, pie kura cilvēki sajūsminājušies par viņas fotogrāfijām, kurās sieviete atrādījusi savu ķermeni pēc dzemdībām. Tajās viņa izskatījusies ļoti sportiska, stāvējusi uz galvas, špagatā, uzkāpusi gandrīz visos augstākajos kalnos pasaulē. Virsnīte atzīst, ka daudzām sievietēm pēc bērniņa piedzimšanas vēders uzreiz nesavelkas.

"Par ko stāsts? Par to, ka daudzi riktīgi iebilst pret sievietēm, kuras pēc dzemdībām uzreiz ir slaidas, it kā iepriekšējo 9 mēnešu nebūtu bijis un vēlas, lai šīs sievietes nokaunās par to, ka viņām nav jānopūlas ar sevis dabūšanu atpakaļ formā. Un tad es domāju - kāpēc mēs par īstumu un realitāti Instagramā saucam to, kas ir sāpīgs, grūts, grubuļains, izstaipīts, krunkains, pleķains, taču prieku automātiski uztveram kā neīstu un tēlotu? Kāpēc mūs dzen izmisumā citu laime un sajūsma par dzīvi? Kāpēc Instagramu saucam par ļaunu, kurš liek mums tēlot?" taujā Virsnīte.

TV personība norāda, ka viņai gribas ticēt, ka cilvēku dzīvēs ir arī īsts prieks. Tāds, kas liek citiem smaidīt līdzi, nav svarīgi, vai vēders "zīmē kubiņus vai striju rētas".

"Protams, nav jāsmaida kā muļķīšiem, kad saprotam - nu ir pak**ā, taču es ļoti vēlos, lai mēs sevi un citus redzam īstus arī tad, kad priecājamies. Tajā visā, kas ar mums notiek, ir taču daudz laba!" atzīst Virsnīte.

View this post on Instagram

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Jāatzīmē, ka šogad, atgriežoties no ceļojuma Marokā, Virsnīte bija guvusi vairākas atziņas, tostarp, nonākot pie secinājuma, ka "mēs esam pasaules pilsoņi neatkarīgi no tā, vai mūsu āda ir bāla vai tumša kā nakts".

Virsnīte pērnā gada oktobrī sociālajos tīklos atklāja, ka piedzīvojusi mikroinsultu, un šī iemesla dēļ ir gatava krasi mainīt savu dzīvesveidu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:44

Jaunākās diskusijas