"Esi gatavs samaksāt ar dzīvību!" Kas satrauc iedzīvotājus Baldonē?

tautaruna.lv 28.janvāris 2019, 17:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / AP/ SCANPIX
Kāda Baldones iedzīvotāja sociālajā tīklā facebook publicējusi ierakstu, kas, iespējams, par situāciju pilsētā liks aizdomāties ne vien pašiem tās iedzīvotājiem, bet arī pilsētas viesiem.

"Prieks, ka novads gūst popularitāti, jo Riekstukalns Pierīgā ziemā ir pats apmeklētājais tūrisma objekts. Iegūst arī vietējie veikali, ēstuves. Bet...kur lai paliek tie cilvēki, kuri nemainot savus ikdienas ieradumus no pavasara, ziemas un rudens, arī ziemā grib trennēties skrienot vai braucot ar velosipēdiem," sociālajā tīklā facebook savu stāstu sāk ieraksta autore.

"Uz Riekstukalnu ved 2 visiem labi zināmi un 1 mazāk zināms ceļš. Apmeklētāji brauc pa tiem visiem. Kājām uz kalnu vietējiem aiziet, piemēram, ar bērna ratiem vai ragavām ir pašnāvība. Nesen izgājām ārā ziemas dienā pastaigāties ar bērnu ragavās. Pa pilsētas centru negribējās iet - aizgājām līdz kalnam. Atpakaļ knapi tikām."

"Negribas kašķēties, bet uzrunāt Baldones Riekstukalna viesus. Varbūt kaut daži izlasīs un aizdomāsies. Mīļie cilvēki - mums vietējiem ir savi ikdienas ieradumi. Baldonē ir daudz sportistu un tie, kas trennējas garās distancēs skriešanās vai velo, nevar to izdarīt telpās vai stadionā. Mēs visi meklējam iespējas apiet šoseju uz Daugmali un meža ceļu uz Riekstukalnu, bet tas nav pilnībā iespējams. Ārā ir ziema, meži ir piesniguši. Ja es gaišā dienas laikā skrienu vai eju pa šosejas malu, turklāt īpaši Baldones pilsētas teritorijā, Jums nav nekādu tiesību man braukt virsū. Ja nav ietves, es drīkstu pārvietoties pa ceļa malu. Es visu laiku skatos - ja man vienlaicīgi brauc mašīna gan pretī, gan no aizmugures, noskrienu pašā ceļa malā. Taču, ja pretī brauc 1 mašīna un pretī ceļš ir brīvs- kāpēc ir jābrauc cilvēkam tieši virsū?" sašutumu pauž ieraksta autore.

Viņa arī atgādina, ka mājās ikvienam ir kāds, kuru viņš gaida, tāpēc šāda šoferu rīcība tiešām nav pieņemama. Lai gan ir autovadītāji, kuri saprot situāciju un dara visu iespējamo, lai maksimāli droši apbrauktu skrējēju, ir arī tādi, kuri šo situāciju padara tikai un vienīgi bīstamāku, norāda sieviete.

"Šie cilvēki, kas arī šādi ziemā, cīnoties ar sniegu, mēģina turpināt sportot. Cieniet Baldones novada iedzīvotājus - šīs ir mūsu mājas. Jūs te esat viesi un teorētiski, arī it kā aktīva dzīvesveida piekritēji, ja jau braucat slēpot. Kad sēžat savā ērtajā, siltajā džipā un Jums pretī pa sniega putru, visai apgrūtinātos apstākļos skrien cilvēks, pamēģiniet pagriezt auto stūri tā, lai viņa izdara manevru apmēram 2m nost no cilvēka, kurš pārvietojas pa ceļa malu. Mēs baldonieši, būsim Jums ļoti pateicīgi!"

Arī vairāki ieraksta komentētāji norāda, ka šī patiesi ir problēma pilsētā un cerams, ka ieraksts sasniegs dzirdīgas ausis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:28

Jaunākās diskusijas