Abu Meri sniedz ieteikumus, kā izvairīties no saslimšanas ar gripu

tautaruna.lv 28.janvāris 2019, 14:30
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Bijušais Saeimas deputāts, gastroenterologs Hosams Abu Meri sociālajā tīklā Facebook dalījies ar ieteikumiem, kā sevi pasargāt laikā, kad apkārt plosās dažādi vīrusi, tostarp gripa.

Abu Meri iesaka bieži mazgāt rokas. Ņemot vērā, ka to parasti nevar izdarīt pēc kontakta ar katru cilvēku, jāizvairās rokas likt pie mutes un acīm.

Tostarp jāizvairās no pasākumiem, kuros apgrozās daudz ļaužu. Arīdzan jādzer pietiekamu daudzumu šķidruma un jālieto produktus, kas satur gan C vitamīgu, gan antioksidantus. Īpaši ieteicami ir citrusaugļi un dārzeņi. Tāpat jāvedina arī telpas.

"Pēc iespējas izvairieties no kontakta ar cilvēkiem, kuri ir inficējušies. Ļoti svarīgs ir labs miegs no 7 līdz 9 stundām, lai organisms būtu atpūties un tādējādi tiktu stiprināta imunitāte. Ģērbieties atbilstoši ziemīgajiem laikapstākļiem. Īpaši pieskatiet bērnus un pusaudžus, kuriem patlaban ir modē staigāt kedās un bez cepures. Silti un pārliecinoši iesakiet tā NEdarīt!," iesaka Abu Meri.

Jāatzīmē, ka gripas epidēmijas slieksnis pārsniegts jau visā Latvijā - pagājušajā nedēļā tas bija vidēji 169,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati. Šī gripas sezona prasījusi jau deviņu cilvēku dzīvības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:25

Jaunākās diskusijas