Kādi karaliskie likumi Meganai būs jāievēro visu grūtniecības laiku?

tautaruna.lv, Rita Lazda 15.oktobris 2018, 17:05
 
AP/ SCANPIX
Pirmdien, 15.oktobrī, britu karaļnams paziņoja, ka prinča Harija sieva Megana gaida abu pirmdzimto. Tomēr arī šis notikums šajā ģimenē nebūs tāds, kā citiem, jo, esot karaļnama pārstāvei, arī grūtniecības laikā Meganai jāpakļaujas karaliskajiem likumiem.

Medijs "The Mirror" savā publikācijā norāda, ka, visdrīzāk, Megana nevarēs rīkot ASV tik tradicionālo mazuļa sagaidīšanas ballīti. Lai gan parasti šādos pasākumos tiek nestas dāvanas gaidāmajam mazulītim, britu karaliskajā ģimenē šāda apdāvināšana neesot pieņemta. Turklāt karaliskā ģimene ir gana turīga, lai visu nepieciešamo bērnam nopirktu pati.

Tāpat Meganai grūtniecības laikā jārēķinās, ka tāpat kā citām grūtniecēm, arī viņai būs jāatturās no lidošanas. Lai gan karaliskajā ģimenē nav aizliegts ceļot bērniņa gaidību laikā, tomēr pastāv ieteikums, ka ceļošana un lidošana jāveic iespējami reti.

Karaliskajā ģimenē noteikts, ka bērna dzimums sabiedrībai tiek atklāts vien pēc piedzimšanas.

Pēc tam, kad izskanējusi priecīgā vēsts par grūtniecību, protams, izskan arī spekulācijas par gaidāmā mazuļa dzimumu. Tiesa, karaliskajā ģimenē noteikts, ka bērna dzimums sabiedrībai tiek atklāts vien pēc piedzimšanas. Izrādās,ka, piemēram, Harija vecākais brālis Viljams un viņa sieva Ketrīna bija nolēmuši, ka arī paši līdz bērna piedzimšanai nevēlas zināt gaidāmā bērniņa dzimumu.

Tāpat kā Keitai, arī Meganai tiks norīkota īpaša speciālistu komanda, kas viņu un gaidāmo mazuli uzraudzīs visu grūtniecības laiku un būs klāt dzemdību brīdī. Reizi mēnesī tiks rīkotas tikšanās, kuru laikā pārspriesti visi aktuālie jautājumi. Turklāt pēdējo trīs grūtniecības mēnešu laikā komandai jābūt gatavai pie Meganas ierasties jebkurā laikā. Tāpat viņiem šajos mēnešos aizliegts lietot grādīgos dzērienus.

Izrādās, ka pēc bērniņa piedzimšanas karaliskajā ģimenē nedrīkst priecīgo vēsti par mazuļa nākšanu pasaulē paziņot ar moderno mobilo aplikāciju palīdzību. Ar roku rakstītā vēsts par bērna piedzimšanu tiek izvietota priekšpusē britu karaļnama mājvietai Bakingemas pilij.

Jau vēstīts, ka Harijs un Megana apprecējās šī gada 19.maijā. Pēc kāzām abi dēvami par Saseksas hercogu un hercogieni. Vēsts par gaidāmo mazuli oficiāli pirmo reizi paziņota laikā, kad abi devušies vizītē uz Austrāliju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas