Uz Latvijas ceļiem parādījusies bīstama avāriju vieta, kas nav "melno punktu" kartē

tautaruna.lv 15.oktobris 2018, 10:50
 
Ekrānšāviņš no video
Allažu pagastā ir kāds "melnais punkts", kur bieži vien notiek satiksmes nedgadījumi, vēstījas raidījums "Degpunktā".

Par “melno punktu” tiek uzskatīta vieta, kur viena kilometra garumā trīs gadu laikā ir notikuši vismaz astoņi satiksmes negadījumi vai ir gājuši bojā vismaz trīs cilvēki. Savukārt krustojums par “melno punktu” ir uzskatāms, ja negadījumi ir notikuši 150 m rādiusā uz katru pusi.

Allažu pagasta Plānupē divu šoseju savienojumā ir tieši viens šāds punkts, kur šogad vien gājuši bojā divi cilvēki un notikuši vismaz pieci nopietni un vēl daži ne tik smagi negadījumi. “Melno punktu” kartē gan šī krustojuma nav.

Šogad pirmais negadījums ar letālām sekām šajā vietā notika janvāra beigās, kad kravas automašīna, nedodot ceļu vieglajam auto, to “noslaucīja” no ceļa.

Otrs negadījums, kad gāja bojā vieglā auto šoferis, notika pirms nepilna mēneša - 27. septembrī. Šoreiz smagā šoferis nebija vainīgs un kā uzskata atkal sastaptais tuvējo māju saimnieks, vaina jāmeklē pie ceļu uzturētājiem.

Šogad esot pasūtīts krustojuma drošības audits, kas viesīs pilnīgu skaidrību par to, kas darāms. Tātad atliek vien šoferiem braukt uzmanīgi, jo vēl vismaz gadu nekas nemainīsies.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:51

Jaunākās diskusijas