Slaidiņš atklāj, kas bija Putina miesassarga koferī "uzticamo personu" konferences laikā

tautaruna.lv 4.februāris, 8:30
 
Ekrānuzņēmums / youtube.com
"Kopumā atlasīti aptuveni 500 cilvēki, kuri sēdēja vienā zālē ar Putinu. Interesanti, ka var redzēt Putinam kreisajā pusē stāvošu miesassargu ar čemodānu. Bet tas nav kodolčemodāns. Tajā visticamāk ir vairogs, gadījumā, ja kas,” skaidro NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš TV24 ikvakara raidījumā “Aktuālais par karu Ukrainā”.

Janvāra pēdējā dienā, Maskavā Krievijas Federācijas līderis Vladimirs Putins rīkojis, tā saucamo, “uzticamo cilvēku” tikšanos (Встреча с доверенными лицами). Vērīgākie notikumu sekotāji ievērojuši, ka pasākumā, uz kuru aicināti cilvēki, kurus Putins atzinis par līdzgaitniekiem un domubiedriem, miesassardze pārvietojusies ar savdabīgiem koferiem.

Raidījumā “Aktuālais par karu Ukrainā” militārais eksperts skaidro, ka “uz tikšanos bija aicināti gan kultūras darbinieki, gan biznesmeņi, gan žurnālisti. Kopumā aptuveni 500 cilvēki, kuri bija atlasīti un sēdēja viena zālē ar Putinu. Interesanti, ka var redzēt Putinam kreisajā pusē stāvošu miesassargu ar čemodānu. Bet tas nav kodolčemodāns. Tajā, visticamāk, ir vairogs, gadījumā, ja kas.”

Tikšanās laikā Putins paziņojis par ieceri izveidot buferzonu starp Ukrainu un Krieviju. Slaidiņš skaidro, ka Putina izteikumu komentējis arī ASV departaments, norādot, ka "ir nedaudz sarežģīti izveidot demilitarizētu zonu, kamēr Krievijas Federācijas spēki turpina operācijas pāri Ukrainas robežai. Ja Krievijas Federācija tiešām vēlas izrādīt interesi par demilitarizēto zonu, tad labākā lieta, ar ko varētu sākt, ir Krievijas Federācijas bruņoto spēku izvešana no Ukrainas."

(Video sākot ar 8:34 min)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas