"Cilvēki ir nobijušies." Uzņēmēja mantkārības dēļ pensionāru pārim drīzumā nebūs kur dzīvot

tautaruna.lv 4.februāris, 4:30
 
pexels.com
70 gadus vecā Aleksandra ar 75 gadus veco vīru vārdā Riks jau 25 gadus par mājām sauc nelielu laivu "Veronica". Viņu mājvieta pietauvota vienā no Londonas rajoniem, Čelsijas laivu piestātnē. Pāris domāja, ka tieši tur arī aizvadīs savu turpmāko mūžu, taču kāda uzņēmēja dēļ viņi var "palikt uz ielas", vēsta "The Sun".

Abi seniori pauž sašutumu, ka pēc tam, kad laivu piestātne pirms sešiem gadiem nokļuva jaunā īpašnieka rokās, viņš dara visu, lai viņus "patriektu" un viņu nelielās laivas vietā varētu novietot luksusa jahtas.

Kā atklāj pāris, tad, lai viņu laivai būtu ļauts atrasties konkrētajā laivu piestātnē, viņiem ir jāiegādājas licence, kura uz 10 gadiem maksā 30 000 britu mārciņu.

Jaunais īpašnieks vēlas maksu paaugstināt par 1566,67% jeb jaunā maksa varētu būt 500 000 britu mārciņas. Šādu summu pāris nav spējīgs maksāt, tāpēc viņiem draud skarbs liktenis jeb kā viņi paši min, tad būs jākļūst par bezpajumtniekiem.

Kā stāsta Aleksandra, tad laivu piestātni par mājām sauc 50 laivu īpašnieki. "Mēs nezinām, kas ar mums notiks." Viņi apgalvo, ka jaunie īpašnieki ir darījuši visu iespējamo, lai izdzītu pensionārus no mājām, nepārtraukti paaugstinot nodevas līdz tādam līmenim, ka viņi vairs to nevar atļauties.

Riks sacīja: "Līdz brīdim, kad mūs izliks, es būšu 80 gadus vecs un pārāk vecs, lai saņemtu hipotēkāro kredītu, tāpēc mēs paliksim bez pajumtes, jo mums nebūs kapitāla. [...], cilvēki ir nobijušies un noraizējušies, jo mēs visi esam diezgan veci un nezinām, kur dzīvosim."

"Viņi ir priecīgi padarīt mūs par bezpajumtniekiem, tas ir neticami," norāda Riks.

Vairāki laivu īpašnieki, kuri ir cienījamā vecumā apgalvo, ka jaunie īpašnieki atsakās ļaut viņiem atjaunot licenci par sākotnējo maksu, kādu viņi ir maksājuši vairāk nekā divus gadu desmitus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas