"Valstij ir tiesības "pārmest pār bortu" apgrūtinošu pilsoni"; skarbs stāsts, kurā valsts attieksme nav attaisnojama

tautaruna.lv 4.februāris, 21:33
 
Oksana Džadana/f64
Lai gan vai ik dienu tiek skandināts, ka situācija onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā uzlabojas, tā ir tālu no realitātes. Vairākkārt ir dzirdēts, ka vienas un tās pašas zāles ne visiem onkoloģijas pacientiem ir pieejamas, kaut arī ļoti vajadzīgas. Vai zāles tiks no valsts apmaksātas nosaka pacienta diagnoze, nevis nepieciešamība.

Ieraksts "Facebook": "Nav izsekojami pacienta dati- katrs ārsts raksta savu "kartiņu" un, ja pacients vēlas mainīt, piemēram, ārstu, dati paliek ārstniecības iestādē! Sāc visu no gala!

Pilsonis 40 gadus ir strādājis un maksājis nodokļus, un saslimstot ar retu onkoloģisku slimību, diemžēl valss apmaksātie preparāti neder, to apliecina izmeklējumi. Onkologu konsīlijs apstiprina zāles, kas ir valsts apmaksātas krūšu un dzemdes audzējiem, bet prostatas audzējam atsaka, jo ierēdņu papīros nav paredzēts!
Pat rakstot lēmuma apelāciju Veselības ministrijai mēs saņēmām atteikumu uz 10 lapām, kā būtība ir, ka vairākuma intereses ir svarīgākas par indivīda vēlmi dzīvot! Valstij ir uzšķaudīt uz cilvēku, ierēdnis likuma pantu ir ievērojis, formāli nevar piekasīties! Ej un tiesājies ar valsti, zinot cik lēni maļ tiesu dzirnas, visdrīzāk neko nepanāksi! Cilvēkam ir pienākumi pret valsti un valstij ir tiesības "pārmest pār bortu" apgrūtinošu pilsoni! Tas var skart ikvienu no mums. Slīcēju glābšana ir viņu pašu rokās! Kauns!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas