FB ievietotās ģimenes bildes no ķeizargrieziena izsauc šoku

tautaruna.lv 9.janvāris 2023, 2:00
 
pixabay.com
Lielākajai daļai cilvēku bērniņa dzimšana ir ļoti intīms process, taču dažiem ir cits priekšstats gan par dabiskajām dzemdībām, gan ķeizargriezienu – procesa iemūžināšanai tiek pieaicināti profesionāli fotogrāfi un video operatori, kā arī viss ir publicējams sociālajos tīklos.

„Draugiem ķeizaroperācijas laikā klāt bijis gan fotogrāfs, gan filmētājs. Salikuši FB explicit bildes. Es nezinu, kā es par šo jūtos. Es taču drīkstu justies bik šokā?”

Komentēju ieraksti liecina, ka šāda prakse nebūt nav izņēmuma gadījums. Izrādās, ka vairākiem dzemdību un ķeizargriezienu operāciju video skatīšanās ir ikdienišķa lieta. „St Thomas Hospital ķeizarā var piedalīties viena pavadošā persona. Kad mazulis piedzimis, 1 minute delayed cord clamping laikā surgical drape tiek nolaists, lai mamma un pavadošā persona var redzēt mazuli. Šinī mirklī top arī pirmie foto.” „Ar visu to, ka saprotu, ka zem katras explicit dzemdību bildes visādās FB grupās un instakontos atrodas īsti reāli cilvēki, es arī būtu drusku uz mutes :) tipa forši, bet vai es gribēju tur redzēt tieši savus draugus un paziņas?” „Es pēdējā laikā mieriņam skatos explicit video un foto, kā dzimst bēbīši. Gan vagināli, gan ķeizargrieziena ceļā. Bet, ja ieraudzītu tādu video ar paziņām vai draugiem, laikam vajadzētu kādu "adjustment period".” „Kur skaties ķeizarus? Es arī gribu!”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 3

 
Anonīms
 

Kur tas ir noticis? Latvijā vai ārzemēs? Pēc tās kaudzes svešvārdu var saprast, ka kkur ārzemēs. Ja tā, tad par tiem nebrīnos, bat, ja Latvijā... Tad kurš tos murgus ir rakstījis? Žurnālistiem tgd tāda mode, bārstīt svešvārdus lai šķistu gudrāki.

1.janvāris 2023, 10:49 Atbildēt

Ja raksta autors ir tik slinks, lai kaut ar Google Translate iztulkotu "surgical drape" un citus angļu vārdus, tad žurnalistikas joma vispār nav priekš viņa.

1.janvāris 2023, 11:45 Atbildēt

Skalu vāciešus tagad aizstāj skalu angļi. Personām ar zemu intelekta indeksu Švauksta sindroms ir nemirstīgs!

14.janvāris 2023, 8:34 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas