Iedzīvotāji neslēpj sašutumu, cik ilgi jāgaida valsts apmaksāti medicīnas pakalpojumi

tautaruna.lv 23.novembris 2022, 16:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Nereti publiskajā telpā izskanējis iedzīvotāju sašutums par to, cik ilgi jāgaida valsts apmaksātā rindā pie kāda konkrēta medicīnas jomas speciālista. Arī šoreiz diskusiju mikroblogošanas vietnē twitter raisījis kāds ieraksts, kurā tā autore norādījis, ka lai tiktu pie valsts apmaksāta speciālista rindā jāgaida vairāk nekā 6 mēneši.
"Pie man vajadzīga ārsta-speciālista ar ĢĀ nosūtījumu mani šodien pierakstija uz 10.jūliju. Samaksājot 50€ var tikt pie tā paša ārsta 27.decembrī," mikroblogošanas vietnē twitter vēsta ieraksta autore.

Atbildi šai informācijai publicējis arī Nacionālais veselības dienests (NVD) norādot, ka "aicina ieskatīties rindapiearsta.lv - tajā ir pieejama informācija par visām iestādēm, kurās ir valsts apmaksātas konsultācijas, kā arī informācija par īsākajām rindām."

Tikmēr iedzīvotāji komentāros norāda, ka saskārušies ar līdzīgu situāciju. "Ja nezinājāt - šāda situācija ir ar ļoti daudzām specialitātēm. Ārstniecības iestādes vienkārši never vaļā pierakstus, un pakalpojumi vienkārši nav pieejami. Tas, ka rindapiearsta.lv saka 60 dienas, visdrīzāk nozīmē ka pieraksts nebūs atvērts," norādījis kāds ieraksta komentētājs.

"Ar ĢĀ nosūtījumu uz salīdzinoši steidzamu izmeklējumu, pēc 1,5h zvanīšanas dažādu medicīnas iestāžu reģistratūrām vienīgā vieta, kur šogad vēl atradām valsts kvotu apmaksātu vietu - Ogres slimnīca. Kaut kas mums te nav labi, draugi," piedzīvotās situācijas aprakstā skaidrojusi kāda cita twitter lietotāja.

"27.decembris ir ļoti ātri!!! Es bērnu neirologu par maksu 3 mēnešus gaidīju!" savā pieredzē dalījusies kāda cita twitter lietotāja.

Valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus Ministru kabineta* noteiktajā kārtībā un apjomā var saņemt Pakalpojumu saņēmēju reģistrā reģistrēta persona ārstniecības iestādē, kura ir līgumattiecībās ar valsti (tai ir noslēgts līgums Nacionālo veselības dienestu).

Visa informācija par valsts apmaksātiem veselības aprūpes pakalpojumiem pieejama NVD mājaslapā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas