Atklāts, cik briesmīgi krievi rīkojās ar saviem mirušajiem karavīriem Hersonā

tautaruna.lv 23.novembris 2022, 10:30
 
AP/Scanpix/LETA
Hersonas okupācijas laikā Krievijas militārpersonas savu mirušo kolēģu līķus meta vietējā izgāztuvē un tur tos sadedzināja, raksta The Guardian, atsaucoties uz vietējiem iedzīvotājiem un strādniekiem.

Kā stāsta izdevuma sarunu biedri, vasarā, okupācijas beigās, militārpersonas poligonu padarīja par lieguma zonu un slēdza to svešiem skatieniem. Iedzīvotāji stāstīja, ka redzējuši, kā piebrauc Krievijas kravas automašīnas ar melniem maisiem, kurus izmeta un pēc tam aizdedzināja, piepildot gaisu ar bieziem, asiem dūmiem un degošas miesas smaku.

"Katru reizi, kad mūsu armija apšaudīja krievus, viņi nogādāja mirstīgās atliekas uz poligonu un sadedzināja," sacīja 40 gadus vecā Hersonas iedzīvotāja Irina.

Jūnija beigās Ukraina aktīvi atkaroja pilsētu, un Kijeva ar Himars raķetēm nodarīja nopietnus postījumus tiltiem pāri Dņepru, iznīcināja Krievijas munīcijas noliktavas un trāpīja ienaidnieka artilērijai un darbaspēkam, atzīmē laikraksts. Aptuveni tajā pašā laikā, pēc iedzīvotāju teiktā, militārpersonas sāka izmantot poligonu.

Raksta autori pauž, ka vietējo iedzīvotāju apgalvojumu neatkarīga pārbaude nav iespējama, un Ukrainas varas iestādes sacīja, ka nevar pateikt, vai informācija tiek izmeklēta.

The Guardian žurnālisti apmeklēja izmēģinājumu poligonu, kas atrodas pilsētas ziemeļrietumu nomalē, piecas dienas pēc Hersonas atbrīvošanas un runāja ar vietējiem darbiniekiem, kā arī ar vairākiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri apstiprināja citu Hersonas iedzīvotāju izteikumus. "Krievi atbrauca ar kravas mašīnām, kas bija pilnas ar atkritumiem un līķiem, un izkrāva visu kopā," sacīja atkritumu savācējs no Hersonas, kurš lūdza neatklāt savu vārdu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas