Brīdina! Latvijā atgriezusies sena krāpniecības shēma

tautaruna.lv 23.novembris 2022, 13:15
 
Vladislavs Proškins/F64
Smaidīgi, tumsnēji vīrieši un sievietes izliekas par kurlmēmiem un vāc ziedojumus vājdzirdīgo centra izveidei. Brīdī, kad cilvēki atsakās atvēlēt lielas naudas summas, krāpnieki nebaidās izrādīt agresiju, vēsta “Degpunktā”.

Pavisam nesen sociālo vietni “Facebook” pāršalca ziņa par senas krāpniecības shēmas atgriešanos, ko īsteno dažādās Latvijas pilsētās. Viltvārži uzdodas par kurlmēmiem cilvēkiem, kuri vāc ziedojumu naudu no Eiropas reģionālās nedzirdīgo bērnu un invalīdu asociācijas, lai radītu nacionālo palīdzības centru.

Šarlatāni staigā pa lielo veikalu stāvlaukumiem un iekštelpām, lūdzot cilvēkiem parakstīties tabulā, kurā jānorāda - paraksts, pasta indekss un pilsēta. Savukārt pēdejā ailē ir jānorāda ziedotā naudas summa.

Gandrīz par krāpnieku upuri kļuvusī Agnija stāsta, ka pēdējā ailē jāveic ziedojums. Tas radīja neizpratni. Sākusi meklēt sīknaudu, cilvēks kļuva dusmīgs, aizcirta durvis un skrēja prom.

Visa krāpšanas mēģinājuma laikā naudas lūdzējs izlikās par kurlmēmu un nebilda ne vārda. Viltvārži, pēc liecinieku teiktā, esot gan vīrieši, gan sievietes, pamatā maza auguma, tumsnējas ādas krāsas.

Agnija stāsta - krāpnieks smaidīja, rādīja, ka nedzird un nevar parunāt, aicināja parakstīties uz lapas. Cilvēku paraksti bija pieci - katrs it kā esot noziedijis pa 20, 30, 50 eiro, utt.

Agnija nav vienīgā, kura gandrīz kļuva par blēžu upuri. Pēc viņas dalīšanās ar savu stāstu vietnē “Facebook” arī citi lietotāji atsaucās, ka pavisam nesen ir pieredzējuši tādu pat krāpnieku uzdarbošanos Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Tukumā, Ogrē, Pļaviņās.

Agnija, kas gandrīz kļuva par krāpnieku upuri, atzīst - shēma ir izstrādāta gudri. Droši vien tiek “noskenēti” cilvēki, kuri mazāk koncentrējas uz to, ko dara.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas