"Nekādas empātijas pret ukraiņu ciešanām"; skarbi kritizē redaktori, kas protestēja Krievijas TV

tautaruna.lv 2.aprīlis 2022, 13:09
 
Ekrānuzņēmums
Pirms neilga laika Rietumvalstu uzmanību pievērsa Krievijas "Pirmā kanāla" redaktore Marina Ovsjaņņikova, kura televīzijā parādījās ar plakātu, kas nosodīja karu Ukrainā. Soctīklos ārzemju eksperti un žurnālisti norāda, ka rodas aizdomas par sievietes motīviem, ņemot vērā viņas pēdējās aktivitātes.
"Vai atceraties Ovsjaņņikovu, kas ar protesta plakātu parādījās Krievijas neesošajā tiešraidē? Tagad šis Krievijas Federālā drošības biroja līdzeklis mudina ES atcelt sankcijas, jo cieš "vecmāmiņas un bērni, un tas ir Putina karš". Tie, kuri viņu uzmundrināja, ir palīdzējuši Putinam," raksta Krievijā dzimušais, šobrīd Berlīnē, Vācijā dzīvojošais žurnālists Sergejs Slumenijs mikroblogošanas vietnē Twitter.

Viņš dalījies ar sociālo tīklu ekrānuzņēmumu no žurnālistes ieraksta. Žurnāliste piedalījusies itāļu sarunu raidījumā, kurā izteikusies pret sankcijām, jo to dēļ "ciešot parastie cilvēki".

Sergeja paustajam pievienojas ukraiņu neatkarīgā žurnāliste Olga Tokarijuka, kura norāda, ka sievietes teiktajā nav nekādas "empātijas pret ukraiņu ciešanām", nekādu "sirdsapziņas pārmetumu par gadiem izplatīto antiukraiņu propogandu un naidu".

"Nav izpratnes par cēloņiem un sekām. Bet daudzi Rietumos drīzāk justu līdzi "nabaga krieviem", kuri cieš no sankcijām, nevis ukraiņiem, kurus nogalina bumbas," ierakstā pauž žurnāliste.

Jau vēstīts, ka "Pirmā kanāla" tiešraides ziņu programmā "Vrejma" ("Laiks") brīdī, kad raidījuma vadītāja Jekaterina Andrejeva runāja par valdības plāniem sankciju ietekmes mīkstināšanai, viņai aiz muguras parādījās Ovsjaņņikova ar plakātu, uz kura bija rakstīts "NOWAR (nē karam). Apturiet karu, neticiet propagandai, šeit jums melo. Russians against war (krievi pret karu)".
Vēl pirms akcijas Ovsjaņņikova ierakstīja video, kurā atvainojas par piedalīšanos propagandā un aicina apturēt karu Ukrainā. Video tika publicēts sociālajos medijos.

Pēc protesta Ovsjaņņikova tika aizturēta, un tiesa otrdien viņai piesprieda 30 000 rubļu (aptuveni 250 eiro) naudas sodu. Viņa tika atbrīvota, taču lieta pret viņu var tikt turpināta.

Ovsjaņņikova ir noraidījusi Francijas piedāvājumu saņemt patvērumu.

Viņa sacīja, ka apsvērusi pievienošanos protestētājiem uz ielas, bet redzējusi, ka protestētāji tiek aizturēti un iesēdināti cietumā. "Es nolēmu, ka varbūt varu darīt ko citu, kaut ko jēgpilnāku (..), un varu parādīt pārējai pasaulei, ka krievi ir pret karu, un es varu parādīt krievu tautai, ka šī ir tikai propaganda," skaidroja Ovsjaņņikova.

Viņa pauda cerību, ka viņas uzdrīkstēšanās varbūt pamudinās arī citus cilvēkus neklusēt un iestāties pret karu. Ovsjaņņikova telekanālam "France 24" atzina, ka viņas protests ir "salauzis ģimenes dzīvi". "Bet mums ir jāpieliek punkts šim brāļu karam," viņa uzsvēra.


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:50

Jaunākās diskusijas