Rinkēvičs atklāj, kāpēc atbildējis slavenajam rakstniekam

tautaruna.lv 2.aprīlis 2022, 12:14
 
f64.lv, Romāns Kokšarovs
Viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa.Post scriptum", ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs skaidroja, kāpēc mikroblogošanas vietnē Twitter atbildējis pasaulslavenā rakstnieka Paulu Koelju ierakstam.

Jau vēstījām, ka mikroblogošanas vietnē Twitter lielu uzmanību izpelnījās brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju paustais, ka "Ukrainas krīze ir labs attaisnojums rusofobijai". Uz rakstnieka pausto atbildēja arī E. Rinkēvičs.

E. Rinkēvičs neslēpj, ka atbilde raktniekam bijusi gan mirkļa impulsa iespaidā, gan Twitter diplomātijas piemērs.

"Tas ieraksts man likās realitātei neatbilstošs un es pat teiktu - neadekvāts. Kā var sasaistīt ar rusofobiju karu?" - norāda ministrs.

Viņš norāda, ka rakstnieka ieraksts bija nepareizs. Pirmkārt, tā nav "Ukrainas krīze", uzsver ministrs, atzīmējot, ka tas ir pretlikumīgs Krievijas iebrukums Ukrainā. "Sauksim lietas īstajos vārdos - tas ir karš," norāda E. Rinkēvičs.

Otrkārt, ministrs norāda, ka laikā, kad Kremlis aizsedz visu informāciju, kas neatbilst tā "naratīvam par impērijas izveidi", turklāt apšaubot vēsturiskos aspektus, par rusofobiju tiek saukta Kremļa naratīva apstrīdēšana un Maskavas centieni apslēpt kara noziegumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas