Atbēgusī ukrainiete jau sākusi strādāt Latvijā

tautaruna.lv 18.marts 2022, 10:30
 
Ekrānšāviņš/Latvijas sabiedriskie mediji/ Zemgales reģionālā televīzija
Šūt Jekaterinai iemācīja viņas mamma. Tagad te, Latvijā, ar ziedotāju sarūpēto šujmašīnu viņa savas prasmes var likt lietā, veicot dažādus papildu darbus, ziņo lsm.lv, asaucoties uz Zemgales reģionālo televīziju.

Pēc profesijas Jekaterina ir pavāre-konditore. Ukrainas mazpilsētā viņai pat bija sava kafejnīca.

"Tā atradās mazā kotedžu pilsētiņā, bet pirms tās pilsētiņas mums uzspridzināja tiltu, tālab uz manu kafejnīcu šobrīd nevar tikt, tikai tad, kad uzcels jaunu tiltu," stāstīja Jekaterina.

Jau šonedēļ viņa uzsāk darba gaitas kādā no Rīgas restorāniem savā specialitātē un ir gatava ik dienu no Salaspils, kur apmetusies, doties strādāt uz galvaspilsētu.

Viens no lielākajiem izaicinājumiem šeit atbraukušajām ukraiņu sievietēm ir bērnu iekārtošana bērnudārzos un skolās, lai varētu netraucēti strādāt.
Taču visvairāk viņas cer pēc iespējas drīzāk atkal atgriezties mājās.

"Līdz augusta beigām, visdrīzāk, paliksim noteikti, kas sakrīt ar jauno mācību gadu. Dod Dievs, lai līdz tam laikam viss beigtos. Lai kaut cik viss atjaunojas, vismaz manā reģionā," teica Jekaterina.

Patlaban Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) pieteiktas vairāk nekā 4000 vakances Ukrainas kara bēgļiem. Zemgalē darbavietas visvairāk pieejamas ražošanā, būvniecībā un nekustamo īpašumu jomā. Sākoties sezonai, pieprasījums pieaugs arī lauksaimniecībā.

Ap 300 aktuālo vakanču ukraiņu civiliedzīvotājiem piedāvā arī darba sludinājumu portāli "cv.lv" un "visidarbi.lv". Aktuālās vakances iezīmējas informācijas tehnoloģiju (IT), finanšu, būvniecības, medicīnas un citās jomās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas