Par ko svarīgu citu lietu starpā atgādina Latvijas ārste?

tautaruna.lv 18.marts 2022, 19:42
 
Aigars Eglīte/F64
Ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar būtisku atgādinājumu.

Ņemot vērā aktuālos notikumus pie mums un pasaulē, kas nomāc cilvēku prātus, ārste atgādina, ka Latvijā sākusies gripas epidēmija.

"Citu lietu starpā, vakar Latvijā sākās gripas epidēmija. Vakcīnas vēl ir pieejamas! Visiem!" - 17. martā raksta ārste.

Vēlāk komentārā ārste norāda, ka pieaugušam cilvēkam vakcīnas efekts saglabājas apmēram sešus līdz septiņus mēnešus. Tāpat viņa min, ka gripas epidēmija var ilgt līdz jūnijam.

Ārste komentārā arī norāda, ka, ņemot vērā, ka atcelti daļa kovida ierobežojumu, arī gripai esot "kur ieskrieties".

Neatkarīgā jau vēstīja, ka Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka vismaz vienā Latvijas pilsētā gripas pacientu skaits pārsniedzis 100 saslimušo uz 100 000 iedzīvotāju, kas nozīmē, ka Latvijā sākusies gripas epidēmija.

Epidemiologi iesaka: ja ir parādījušies simptomi (klepus, drudzis vai paaugstināta ķermeņa temperatūra, stipras galvassāpes, nespēks, iesnas), ir jāpaliek mājās. Lai izvairītos no inficēšanās, pēc iespējas mazāk apmeklēt publiskas vietas, kur pulcējas daudz cilvēku, un mazāk izmantot sabiedrisko transportu, lietot sejas masku, regulāri vēdināt telpas, bieži un rūpīgi mazgāt rokas. Savukārt Nacionālais veselības dienests atgādina, ka gripas epidēmijas laikā no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksātas ģimenes ārstu mājas vizītes pie gripas slimniekiem. Šiem pacientiem par vizīti jāmaksā tikai valstī noteiktā pacienta iemaksa - 2,85 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas