"Dumji"; Lizbovski sadusmo situācija ar jauno depozīta sistēmu

tautaruna.lv 18.marts 2022, 17:12
 
Gints Ivuškāns/F64
Žurnālists Lauris Lizbovskis mikroblogošanas vietnē Twitter pastāstījis par situāciju, kādā nokļuvis, izmantojot jauno depozīta sistēmu.

Ierakstā L. Lizbovskis akcentējis, ar kādām neērtībām saskāries jaunievestās depozīta sistēmas dēļ.

"Par būtisko. Tu nodod tukšo taru, tev iedod čeku, kuru var iztērēt tikai tajā iestādē, kurā nodod tukšo taru. Ai, un iestādē vēl nav ielikta programma, kas to tukšās taras čeku apstrādā. Atbrauc rīt pie mums. Tas ira viss, kas jāzina par jauno super puper depozīta sistēmu," kritiku depozīta sistēmai velta L. Lizbovskis.

Vēlāk, atbildot uz komentāru, ka žurnālista ieraksts pauž "atkal viss slikti" principu, L. Lizbovskis norāda, ka vienkārši šāda situācija ir "dumja".

"Nevajadzēja izgudrot velisipēdu - vienkārši iemet pudeli automātā, kas var atrasties jebkurā vietā, automāts izmet 10 centus!"- norāda cita komentāra autors.

"Zinot, ka tā arī būs, gāju savas 2 pudelītes nodot Rimi taromātā. Tāpat pašapkalpošanās kasē bija problēmas. Taromāta čeku pieņēma, bet nezin kādēļ visu apturēja un izsauca pārdevēju. Tā padomāja, ka esmu muļķis (nu loģiski!), jo kase uzkarināta, bet viņai te neesot, ko darīt," komentārā raksta žurnālists un skolotājs Frederiks Ozols.

"vienīgais kas jāzina, ka šad tad tara ir par 10 centiem dārgāka," norāda komentētājs.

"Tur jau VID izdomātie noteikumi, ka katra jauna POS programmatūras versija ir no jauna jāsertificē," komentārā pauž TV vērotājs.

Jau vēstījām, ka jaunievestā depozīta sistēma sadusmojusi arī pircēju Andri Aizkrauklē. Viņš norādīja, ka, pērkot iecienīto ūdeni, mājās atklājis, ka no 18 pudelēm, 12 pudeles ir bez depozīta zīmes, taču depozīta maksu samaksājis par visām pudēlēm.

Līdz 31. jūlijam visas preces ar depozīta marķējumu, kuras atradīsies veikalu plauktos, varēs nodot taromātā, iespējams, tieši pārejas perioda dēļ Andrim radies pārpratums.

Kā zināms, 2022.gada 1.februārī Latvijā darbību sāka depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem.

Depozīta sistēmā var nodot stikla, PET un metāla (skārdenes) bezalkoholisko, visu veidu alus un citu alkoholisko (zem 6%) dzērienu iepakojumus. Par katru nopirkto depozīta iepakojumu iedzīvotājam jāiemaksā depozīts 0,1 eiro apmērā, ko pēc iepakojuma nodošanas var saņemt atpakaļ, ja uz nododamā iepakojuma ir nolasāma speciālā atpazīstamības zīme un svītrkods, kā arī iepakojums ir iztukšots.

Līgums ar depozīta iepakojuma operatoru ir obligāti jāslēdz pārdevējiem par tirdzniecības vietām valstspilsētās, kuru tirdzniecības zāles platība ir vienāda vai lielāka par 300 kvadrātmetriem, kā arī par tirdzniecības vietām citās administratīvajās teritorijās, kuru tirdzniecības zāles platība ir vienāda vai lielāka par 60 kvadrātmetriem.

Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt kompānijai "Depozīta iepakojuma operators".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas