Aizkustinoši! Ko Ukrainas bēgļi saka iedzīvotājiem Rīgā?

tautaruna.lv 18.marts 2022, 14:30
 
F64
Kāda mikroblogošanss vietnes Twitter lietotāja dalījusies ar aizkustinošu stāstu - viņu uz ielas uzrunāja divas ukraiņu sievietes, ieraugot, ka viņa pie somas nēsā lentīti Ukrainas karoga krāsās.
Kā raksta sieviete, bēgles no Ukrainas lūgušas palūdzēt atrast Sarkano krustu, taču galvenais - uzsvērušas, ka Latvijā ļoti jūt līdzcilvēku atbalstu.

"Nēsāju pie somas lentīti Ukrainas karoga krāsās. Šodien tas attaisnojās - divas ukraiņu dāmas pienāca klāt un lūdza palīdzēt atrast Sarkano krustu. Esot redzējušas lentīti un sapratušas, ka droši var lūgt palīdzību. Teica, ka ļoti jūt mūsu atbalstu šeit," viņa raksta.

Tikmēr komentāros daudz cilvēku jautā, kur šādas lentītes var iegādāties un pauž atbalstu lieliskajai idejai - nēsāt pie apģērba lentīti Ukrainas kroga krāsās, tādējādi paužot atbalstu ukraiņiem.

"Vienmēr esmu teikusi, ka detaļas ir ļoti svarīgas, nekad nezini, kurā brīdī var būt tik noderīgas!" teikts kādā komentārā.

Jāpiebilst, ka Latvijā tiek īstenotas visdažādākās akcijas, lai atbalstītu Ukrainas iedzīvotājus. Tā, piemēram,

Kustībā "Uzņēmēji mieram" nedēļas laikā ir apvienojušies gandrīz 200 uzņēmumi un uzņēmēji, saziedojot 1 105 900 eiro.

Papildu naudas ziedojumiem vienas nedēļas laikā sadarbībā ar partneriem uz Ukrainu nosūtītas arī piecas kravas ar humāno palīdzību aptuveni pusmiljona eiro vērtībā.

Līdzšinējie kravu sūtījumi bija saistīti ar primārās nepieciešamības precēm, pārtiku, medikamentiem un ekstremālos apstākļos izdzīvošanai nepieciešamajām lietām. Kopumā pirmās darbības nedēļas laikā "Uzņēmēji mieram" uz Ukrainu nogādāja vairāk nekā 231 000 vienību ar medicīnas, higiēnas un citām ikdienā vajadzīgām lietām 560 000 eiro vērtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas