Dzemdības Ukrainā kara apstākļos: bez ārsta, ūdens un elektrības

tautaruna.lv 17.marts 2022, 8:51
 
pexels.com
Bučas pilsēta Ukrainā, kas atrodas 30 kilometrus no Kijivas, kopš kara sākuma bijusi pakļauta bombardēšanai. 21 gadu vecā Anna šādos apstākļos dzemdējusi mazuli, vēsta BBC.

Annas vīrs Volodimirs nevarējis izlemt starp palikšanu Bučā un bēgšanu. Kad viņi beidzot izlēma bēgt ar automašīnu, viņiem bija jāatgriežas savā dzīvoklī, kad dzirdēja, ka viņu virzienā dodas Krievijas militāro transportlīdzekļu kolonna.

Sievietei 7. martā sākās dzemdības un viņa saukusi palīgā kaimiņus, taču nevienam nav bijusi pieredze mazuļa pieņemšanā.

Anna dzemdējusi istabā, kas izgaismota ar svecēm un pieejams bija tikai auksts ūdens no pudelēm. Turklāt sievietei tās bijušas pirmā mazuļa dzemdības.

Sievietes kaimiņiem izdevies sazināties ar ginekologu pilsētā, kurš tā arī nav ieradies, jo viņu apturējusi Krievijas patruļa un salauzusi telefonu.

Tikai vienai no kaimiņienēm - Irinai Jazovai - bijusi medicīniskā pieredze. "Kad parādījās mazuļa galva, mēs nobijāmies. Tā bija zila, un mēs nezinājām, ko darīt. Tad Irina maigi pagrieza mazuļa galvu un viņa iznāca ārā. Viņa sākumā neraudāja - mēs sākām viņu pliķēt un viņa ieraudājās. Mēs visi priecājāmies," stāsta kaimiņiene Viktorija.

Pēc divām dienām jaunā ģimene beidzot varēja doties prom no pilsētas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:23

Jaunākās diskusijas