Ko par krievu redaktores protestu tiešraidē saka Rinkēvičs?

tautaruna.lv 17.marts 2022, 13:15
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē komentējis Krievijas "Pirmā kanāla" redaktores protestu pret karu Ukrainā.

Jau vēstīts, ka šonedēļ pasauli pāršalca ziņa par redaktori Marinu Ovsjaņņikovu, kura valsts televīzijas kanāla tiešraidē parādījās ar plakātu un skaļi izteica saukļus pret karu Ukrainā.

"Kamēr ir tik drosmīgi cilvēki kā Marina Ovsjaņņikova, Krievijas "Pirmā kanāla" producente, kas šovakar protestē pret Krievijas karu un propogandu vai protestētāji ielās, Krievijai joprojām ir iespēja labākai nākotnei," pirmdien rakstīja ministrs.

Tikmēr gan soctīklos domas par šo protestu dalās, jo daudzi norāda, ka tas izskatās pēc safabricējuma. Īpaši aizdomas radījis tas, ka žurnāliste pēc 14 stundu nopratināšanas atbrīvota un viņai piespriests salīdzinoši neliels naudas sods par video, kuru viņa publicēja pirms protesta tiešraidē, aicinot Krievijas iedzīvotājus iziet ielās.

Savukārt citi uzskata Marinas rīcību par varonīgu.

"Cilvēki, tas ir VILTOJUMS.... tās ir ziņas mūsu informācijas tīklam.... Krievi tikai spēlējas ar pasauli," Rinkēviča ierakstam komentārā atbild Anastasiia.

"Šī ir stāstījuma nolaupīšana, neesiet muļķi. Jūs publicējat "drosmīgo sievieti" un to pārpublicē visos sociālajo tīklos, kamēr krievi bombardē daudzdzīvokļu mājas, " pausts vienā no komentāriem.

"Drosmīga sieviete. Lai Kreivijas auditorija, kura redzēja viņas protestu, par to dziļi padomā un meklē informāciju ārpus valsts propogandas," pauž komentētājs pie ieraksta.

"Es domāju, ka visiem būtu šī bilde vai video jāpublicē profilos, tas ir pēdējais, ko varam darīt, salīdzinot ar Marinaas rīcību," uzskata komentāra autors.

Jau vēstīts, ka pēc 14 stundu nopratināšanas žurnāliste runāja ar medijiem, atklājot, ka viņai nav bijis ļauts sazināties ar juristiem un ģimeni, ziņoja BBC.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas