Britu karavīrs stāsta par pieredzēto karā Ukrainā: Pēkšņi pavērās elles vārti

tautaruna.lv 17.marts 2022, 2:30
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Bijušais kara mediķis, brits Džeisons Heigs Ukrainā palīdzēja vietējiem iedzīvotājiem cīņā pret Krievijas armiju. Viņš atklāj, kā tas bija cīnīties šajā karā, ziņo "The Sun".

Džeisons Ukrainā ieradās februāra sākumā. Viņš atzina, ka devās uz Ukrainu, jo bija gatavs karam un vēlējās palīdzēt ar savām iemaņām vietējiem iedzīvotājiem. Viņš ir kvalificēts kara mediķis.

34 gadus vecais Džeisons atklāj, ka 24. februāra naktī viņu pamodināja draugs, sakot, ka Putina tanki un karaspēks ir iebrucis Ukrainā.

"Pasaule pēkšņi "uzsprāga". Varēja dzirdēt, ka pār mājām lido raķetes. Tālumā visā pilsētā mirgoja spilgtas gaismas, kas radās no Krievijas bombardēšanas. Tas viss likās pilnīgi sirreāli," sacīja Džeisons.

Tajā brīdi Džeinsons ilgi nedomājot uzvilka bruņuvesti, paņēma AK-47 ieroci un devās cīņā. Viņa leģiona vienība devās aizstāvēt un aizsargāt Hostomeļas lidostu, kura atrodas netālu no Kijevas.

"Tā bija ļoti mulsinoša situācija. Neviens īsti nezināja, kas notiek. [...] Kad mēs tur ieradāmies, viss bija ļoti kluss. Bet pēkšņi atvērās elles vārti," Džeisons skaidro, ka tajā brīdi Krievijas reaktīvās lidmašīnas raidīja raķetes lidostas virzienā.

Džeisons kopā ar desmit Gruzijas leģiona karavīriem paslēpās mežā. "Mēs bijām ļoti tuvu tam, lai tiktu saplosīti. Es nekad neesmu pieredzēji tādu uguns spēku, nedomāju, ka kāds vispār no šīs paaudzes ir ko tādu pieredzējis."

Džeisons, kurš piedalījās divās misijās Irākā stāsta: "Ukraiņi cīnījās kā lauvas, un es lepojos, ka biju viņiem līdzās. Tas, ko Putins dara, ir terorisms. [...] Viņš ir kara noziedznieks."

Kauja Hostomeļas lidlaukā bija viena no pirmajām lielajām sadursmēm karā Ukrainā. "Ukraiņu tauta ir varoņi. Viņi visi ir lieliski puiši, kuriem ir lauvas sirds un viņi aizstāv savu valsti," saka Džeisons.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas