Svarīgi! Soctīklos brīdina, no kā jāuzmanās, vēloties palīdzēt Ukrainai

tautaruna.lv 2.marts 2022, 16:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / Mārtiņš Zilgalvis/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter sniegta būtiska informācija par palīdzības sniegšanu Ukrainai kara laikā, brīdinot cilvēkus.

Kustības "Viegli palīdzēt" viena no izveidotājām Inese Vaivare norāda, ka jābūt ļoti piesardzīgiem pret jebkuru pieprasījumu atbraukt uz robežu pēc precēm, jo arī Krievijai to nav, tāpēc, ja "avotu neziniet 100 gadus personīgi", nedodieties.

Tāpat tiek norādīts, ka iebraukšanai Ukrainā ir augsta bīstamība un piebilst, ka, kad būs atrasts iespējami drošs ceļs, tad vedīs mantas.

"1) vispirms vairumtirgotāji, 2) pārējie uzņēmēji, 3) pašvaldības, 4) pārējie. Lai pašvaldības iekļūtu 2), jums ir jāveido kategorizētu, pārbaudītu, marķētu preču krājumi vairumā no novada. Kā noliktavā. Noderēs arī bēgļu lielākā plūsmā. Iedzīvotāji sadarbojas ar pašvaldību," raksta I. Vaivare.

Komentārā pie ieraksta tiek arī norādīts, ka arī palīdzību piesaistošas, nevienam nezināmas un, diemžēl, viltus organizācijas ir savairojušās.

"Pilnīgi jābrīnās, kādi pamatinstinkti cilvēkos atklājas kara laikā! Respektīvi, ja galīgi neziniet, kur, kam, kā, vienkārši aizskaitiet naudiņu uz @ziedot_lv," norādīts komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:37

Jaunākās diskusijas