"Deviņas stundas stāvēju kājās"; ukrainiete no Kijevas stāsta par piedzīvoto ceļā uz Poliju

tautaruna.lv 2.marts 2022, 12:09
 
Ekrānuzņēmums/Latvijas Radio 1
Ukrainas iedzīvotāja Anna Latvijas Radio 1 pastāstīja, kā no Kijevas centra nokļuva Polijā, kad Krievija iebruka Ukrainā.

Sieviete stāsta, ka naktī dzīvoklī, kas atrodas Kijevas centrā, likusi pie loga matraci un pati gulējusi uz grīdas drēbēs, domājot, ka matracis pasargās, ja būs sprādziens. Visa nakts pavadīta nomodā un tālumā dzirdēti sprādzieni, atklāj Anna.

No rīta skanējusi sirēna un sieviete ar savām mantām devusies uz metro. Viņa ar papildu vilciena reisu devusies uz Ļvovu.

"Tur bija ļoti daudz cilvēku, tas bija ārprāts," LR1 atklāj Anna. Viņu pārsteidzis tas, ka daudzi pasažieri bijuši studenti no Nigērijas un Indijas.

Kad vilciens pienācis, cilvēki krituši panikā un visi vienlaicīgi centušies iekļūt vilcienā.

"Es tiku vilcienā, tas jau bija pārpildīts. Ceļš uz Ļvovu bija ļoti smags, jo deviņas stundas es stāvēju kājās, es nevarēju pakustēties. Un bez labierīcībām, jo cilvēki sēdēja arī tualetē. Bet man vismaz bija līdzi ūdens un kaut kas ēdams," stāsta Anna.

Līdz robežai cilvēki vesti ar autobusiem. Lai nokļūtu līdz Polijas robežai, kopumā ceļā pavadītas divas dienas. Tālāk sieviete došoties uz Prāgu un tad uz Briseli.

"Paldies Polijas cilvēkiem, viņi mums ļoti palīdzēja," saka Anna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas