"Ir bail"; divi Latvijas mediķi gatavojas doties palīdzēt uz Ukrainu

tautaruna.lv 2.marts 2022, 11:06
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / pexels.com
Divi Latvijas mikroķirurgi tuvāko dienu laikā cer izbraukt uz Ukrainu, lai dotos palīgā ārstēt civiliedzīvotāju un karavīru ievainojumus, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu Dienests.

"Jābrauc pie tiem, kuri vairāk cieš," saka mikroķirurgs Olafs Libermanis.

Latvijas mikroķirurgi Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris gatavojas doties uz Ukrainu, lai palīdzētu karā ievainotajiem.

"Šis ir tas brīdis, kad mēs redzma, ka varam pilnīgi noteikti palīdzēt saviem draugiem. Mums tur ir draugi ar savām medicīnas prasmēm," saka M. Malzubris.

Abu atbalstam saņemts arī 50 tūkstoš eiro liels ziedojums, bet vēl ārsti lūdz izlīdzēt ar transportlīdzekli - mikroautobusu, ja kādam ir tādas iespējas. Mikroķirurgi izsaka lielu pateicību par ziedojumiem.

Tomēr joprojām nav skaidrs abu mikroķirurgu statuss, proti, kā ārsti apliecinās, kas viņi ir un, ko viņi dodas darīt. Viņi norāda, ka steidzami nepieciešami dokumenti, kas paliecinātu viņu humanitāro misiju.

Mikroķirurgi LTV godīgi atzīst, ka viņiem ir bail, bet tā esot daļa no viņu darba. Abiem mediķiem jau esot pieredze darbā kara un pēckara apstākļos, tostarp, Ukrainā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:37

Jaunākās diskusijas