Skaidro, cik ilgi pēc omikrona saglabājas imunitāte, ja bijušas trīs vakcīnas

tautaruna.lv 27.februāris 2022, 15:00
 
Kaspars Krafts/F64
Latvijas Infektoloģijas centra direktore Baiba Rozentāle, visojoties kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas", atbildēja, cik ilgi saglabājas imunitāte pēc omikrona izslimošanas, ja pirms tam saņemtas trīs vakcīnas.

Kā norāda infektoloģe, imunitāte noteikti saglabājoties ilgāk par mēnesi.

"Tie pētījumi, kas par īsāko laiku runā, saka - četri mēneši. Bet tas gan neattiecas uz omikronu, jo omikrons, piemēram, Latvijā ir tikai īsu brīdi," norāda B. Rozentāle.

Viņa norāda, ka pētījumi par Āfrikas kontinentu, kur šis paveids radies, parāda, ka imunitāte ilgstoši nesaglabājas un uz rudeni, visticamāk, vairs nebūs.

Jau vēstīts, ka notekūdeņu analīzēs atklāts, ka īpaši lipīgais omikrona paveids šobrīd dominē vienā lielā Latvijas pilsētā - Jelgavā, Latvijas Radio 4 raidījumā "Podrobnosti" sacīja Dāvids Fridmanis no Latvijas Biomedicīnas pētījumu centra.

Latvijā līpīgais omikrona paveids sastopams vairākās pilsētās, tostarp Rīgā, Jūrmalā, Valmierā. Taču dominē tas tikai vienā pilsētā (vismaz starp tām, kur tiek veikts regulārs notekūdeņu monitorings Covid-19 noteikšanai) - Jelgavā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas