Cilvēki pikti: No Krievijas joprojām Latvijā ielido lidmašīnas

tautaruna.lv 27.februāris 2022, 13:30
 
Vladislavs Proškins / F64
Vairāki cilvēki pauž savu sašutumu par to, ka no Krievijas joprojām Latvijā ielido lidmašīnas. Arī 13. Saeimas deputāts Māris Mičerevskis mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauž savu sašutumu.

Mičerevskis socialajā vietnē pauž neapmierinātību, apgalvojot, ka no Latvijas gaisa telpas slēgšanas Krievijas lidmašīnām nav bijusi nekāda jēga, jo aizvien Latvijas lidostā "Rīga" nosēžas limašīnas no Maskavas, Sanktpēterburgas.

"Tātad mūsu gaisa telpa ir tikai pa jokam slēgta un kāds pat ir paziņojis krieviem kad tas notiks, lai neizmainītu pat šodienas lidojumus. Krievi ir pārreģistrējuši savas lidmašīnas uz citām valstīm un lido caur Latviju kā caur laidara vārtiem, " vēstīts "Twitter" ierakstā.

Mičerevskis komentāros pauž: "Tāpat no Pēterburgas lido mums pāri draudzīgajā Serbijā reģistrēts lidaparāts. Tā ir krievijas aviokompānija, kas šodien pārreģistrēja lidmašīnas uz citām valstīm. Un izskatās… ka kāds no mūsu draugiem ir viņus brīdinājis. Ne velti krievu ziņu dienesti par Latvijas gaisa telpas slēgšanu ziņoja pirms mums pašiem.No Pjatigorskas mierīgi lido, velns viņu zin kur… jo nav reģistrēts Krievijā."

Sigita: "Aeroflot lidmašīnas ir reģistrētas Bermudā. Pār Lietuvu vēl vakar vakarā lidinājās. Šobrīd Rīgas lidostā nosēžas Bombardier 7500 privātā lidmašīna no Maskavas."

Sekot lidmašīnu reisiem konkrētaja laikā, iespējams portālā flightradar.com.

Jau ziņots, ka ārkārtas sēdē valdība apstiprināja Satiksmes ministrijas iesniegto informatīvo ziņojumu "Par rīcību saskaņā ar Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju (1944. gada 7. decembris, Čikāga) 89. pantu", kas paredz no pusnakts slēgt gaisa telpu Krievijā reģistrētiem pasažieru pārvadātājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas