Aizsilniece izsakās par FFP2 respiratoru valkāšanu skolās

tautaruna.lv 18.janvāris 2022, 10:30
 
Ekrānšāviņš
Ģimenes ārste, Latvijas Ārstu biedrības prezidente Ilze Aizsilniece, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum", komentējusi respiratotu valkāšanu Covid-19 pandēmijas laikā.

Ārste, kura pērn saņēma plašu kritiku, aicinot atteikties no masku nēsāšanas skolās, raidījumā vērtējusi plānoto pāreju uz FFP2 repiratoru izmantošanu.

"Mums ir daudz tādu interesantu lēmumu un risinājumu, par kuriem nav skaidrs, kādā zinātnē tie balstīti," pauž ārste.

Ārste nenoliedz, ka izmantojot respiratorus, tiek labāk pasargāti to nēsātāji, tomēr neuzskata, ka tos būtu jāliek bērniem nēsāt skolās. Viņa akcentē, ka ir ļoti daudz neskaidru jautājumu par šo lēmumu.

"Pamēģiniet saprast to, ka tā ir plastmasa," norāda I. Aizsilniece, piemetinot, ka visiem zināms, ka plastmasa ir kaitīga cilvēka organismam.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka pāreju no auduma masku nēsāšanas publiskās vietās uz medicīnisko masku un respiratoru izmantošanu varētu īstenot pēc divām nedēļām, izrietēja no ministru pārrunātā otrdien notikušajā valdības sēdē.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) pauda, ka gadījumā, ja prasība par medicīniskajām maskām un respiratoriem stātos spēkā, skolām būtu jāļauj izlietot iepriekš iepirktās auduma maskas. Šim viedoklim piekrita arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), kurš atzīmēja, ka skolām iepirktās auduma maskas būtu uzskatāmas par ekvivalentām medicīniskajām.

Kā ziņots, pērn Aizsilnieces vietnē "Facebook" bija paudusi aicinājumu "atcelt masku nēsāšanu skolās, lai bērnu un jauniešu organismi neciestu no skābekļa trūkuma mācību laikā", mainīt Covid-19 testēšanas pieeju bērniem un jauniešiem, ņemot piemēru no Ziemeļvalstīm, un "domāt par gaisa bioloģisko drošību skolās un citās sabiedriskajās telpās".

Septembra sākumā LĀB jaunizveidotā Covid-19 infekcijas profilakses darba grupa pauda, ka kategoriski norobežojas no LĀB prezidentes Aizsilnieces izteikumiem, kas bija publicēti sociālajā tīklā "Facebook".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:22

Jaunākās diskusijas