Petraviča ironizē par auduma masku nēsāšanas aizliegumu

tautaruna.lv 18.janvāris 2022, 12:15
 
Dmitrijs Suļžics / F64
Deputāte Ramona Petraviča savā "Twitter" profilā publicē fotoattēlu ar komentāru, kurā iesmej par valdības lēmumu aizliegt auduma masku nēsāšanu.

Ramona Petraviča, Saeimas deputāte darbojas frakcijā "Neatkarīgie", mikroblogošanas vietnē "Twitter" iesmej par valdības lēmumu aizliegt auduma masku nēsāšanu. Petraviča apgalvo, ka valdība cer uz to, ka cilvēki medicīniskās maskas mainīs ik pēc divām stundām.

Deputāte ironizejot ierosina, ka jānosaka arī tas, ka uz maskām jāraksta datums un laiks, kad maska sākta nēsāt, pievienojot klāt savu fotoattēlu paraugam.

"Valdība iedomājas, ka aizliedzot auduma maskas, cilvēki medicīniskās maskas mainīs ik pa 2 stundām. Tad jau jānosaka par obligātu uz maskas uzrakstīt datumu un laiku, kad maska sākta nēsāt. Pēc divām stundām būs viegli sodīt un ērti pelnīt. Šādi tas varētu izskatīties," ierakstā pauž Petraviča.

11. janvārī, Ministru kabinets konceptuāli vienojās no šā gada 25. janvāra valstī atteikties no auduma mutes un deguna aizsargmaskām, publiskās vietās varēs lietot tikai medicīniskās sejas maskas vai FFP2 respiratorus, bet par šo prasību vēl nepieciešams atsevišķs valdības lēmums.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece pauda, ka gadījumā, ja prasība par medicīniskajām maskām un respiratoriem stātos spēkā, skolām būtu jāļauj izlietot iepriekš iepirktās auduma maskas. Šim viedoklim piekrita arī veselības ministrs Daniels Pavļuts, kurš atzīmēja, ka skolām iepirktās auduma maskas būtu uzskatāmas par ekvivalentām medicīniskajām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas