Mediķi pauž neizpratni par Aizsilnieces pausto Dombura raidījumā

tautaruna.lv 4.novembris 2021, 21:00
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" piedalījās Latvijas Ārstu biedrības vadītāja, ārste Ilze Aizsilniece. Par viņas pausto raidījumā soctīklos izteikušies mediķi.

Raidījumā ārste pauda, ka ir iespējams jau laicīgi ar analīžu palīdzību noteikt, vai Covid-19 slimniekam ir potenciāls nokļūt slimnīcā slimības dēļ un, ka pati šādas analīzes nozīmējot saviem pacientiem. Tāpat viņa minēja ierīces, kas mēra gaisa mikrobioloģisko sastāvu.

I. Aizsilnieces izteikumus mikroblogošanas vietnē Twitter komentējis anestezeologs Roberts Fūrmanis. Viņš norāda, ka viņam pēc raidījumā dzirdētā ir radušies vairāki jautājumi ārstei, piemēram, kādas tieši analīzes tiek paņemtas, kuras publikācijas (pētījumi) apstiprina šādu pieeju Covid-19 pacientu izvērtēšanai mājas apstākļos. Tāpat viņš ir neizpratnē par apgalvojumu, ka "tā dara visā pasaulē", lūdzot nosaukt konkrētas valstis.

"Maigi būtu teikts, ka jau no paša rīta kolēģi ir mērenā neizpratnē par teikto. Daži pat nav gulējuši visu nakti, lasījuši literatūru un mēģinājuši rast skaidrojumu šim publiski pateiktajam apgalvojumam. Gribētos zināt, kāpēc LĀB prezidente par šo neziņoja 23.10. konferencē?" - norāda R. Fūrmanis.

Viņa kritikai pievienojas arī kardiologs Andris Skride, kurš norāda, ka no LĀB vadītājas " vairākas reizes izskanēja maldinoša informācijas, tai skaitā par brīnumierīcēm, kuras mērot gaisa mikrobioloģisko sastāvu".

Jānorāda, ka vairāki soctīklu lietotāji norāda, ka šādas ierīces gaisa mērīšanai pastāv, taču uzsver, ka ne jau ikdienas lietošanai.

Jau vēstīts, ka iepriekš I.Aizsilniece publiski vērsusies pie prezidenta Egila Levita un premjerministra Krišjāņa Kariņa, sociālajā tīklā Facebook publicējot viņiem adresētu vēstuli.

LĀB jaunizveidotā Covid-19 infekcijas profilakses darba grupa kategoriski norobežojās no LĀB prezidentes izteikumiem.

"[Aizsilnieces] atklātajā vēstulē paustais par Covid-19 profilakses pasākumiem ir kolēģes personīgais viedoklis un neatspoguļo oficiālo LĀB valdes nostāju. LĀB paļaujas uz nozares profesionāļu viedokli un lēmumiem Covid-19 infekcijas ierobežošanā," vēstīts LĀB izplatītajā paziņojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas