Kas šobrīd zināms par avāriju Salacgrīvā, kurā kravas auto iznīcināja māju?

tautaruna.lv 4.novembris 2021, 13:09
 
Vlads Poļakovskis/Degpunktā
Valsts policija šobrīd aktīvi izmeklē Salacgrīvā notikušo negadījumu, kur smagā auto vadītājs, vedot ķīmisko vielu kravu no Igaunijas uz Poliju, nobrauca no ceļa un ietriecas privātmājas sienā. Avārijas sekas ir postošas, notikusi arī ķīmisko vielu noplūde, bet dzīvojamā māja ir faktiski iznīcināta. Diemžēl arī šofera dzīvība ir apdraudēta, vēsta raidījums "Degpunktā".
Apskatot privātmājas bojājumus, ir grūti noticēt, ka istabā, kura tagad nu jau pārvērtusies par ķieģeļu noliktavu, avārijas brīdī saldi gulēja nama iemītnieks, un pats svarīgākais - šim spraigajam negadījumam viņš cauri ticis vien ar izbīli. Brīdī, kad ēkā ietriecās kravas automašīna, vīrieti izsvieda ārā no gultas.

Kravas automašīnas vadītājam, tālbraucējam no Polijas, šis negadījums beidzās ļoti smagi. Auto bija tik sadragāts, ka notikuma vietā atbraukušie glābēji sākotnēji nevarēja saprast, no kuras puses sākt cilvēka atbrīvošanas darbus. Vadītājs bija grūti saredzams un iespiests starp plastmasas, betona un metāla lauskām.

Konteineros pārvadātā krava - vairākas plastmasas mucas ar ķīmisku vielu daļēji tika izkaisītas pa brauktuvi, notika vielu noplūde apmēram 30 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā izsūtīti spēki, lai tuvākajā apkaimē ierobežotu satiksmi. Pašvaldības pārstāvji bijuši gatavi iedzīvotāju evakuācijai - pēc situācijas izvērtēšanas konstatēts, ka tā nav nepieciešama.

Vidē izlijušās ķīmiskās vielas savākšanu, kā arī piesārņotās grunts tīrīšanu dienestiem plānots uzsākt ceturtdien. Šobrīd teritorija ir norobežota un Valsts policija veiks tās uzraudzību. Valsts vides dienestā, veicot vielu izpēti, secināts, ka tās sastāvdaļās atrodama videi un cilvēka veselībai bīstama ķīmiska viela.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas