Latvieši ārzemēs neizpratnē par vakcinācijas datiem Latvijā

tautaruna.lv 4.novembris 2021, 7:00
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Mareks ar sievu jau gadu dzīvo Norvēģijā. Viņš norāda, ka šajā Skandināvijas valstī dzīve rit mierīgi un bez lieka satraukuma. Pavisam neplānoti Norvēģijā viņš saņēmis abas vakcīnas devas, kas viņam licis aizdomāties, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vīrietis stāsta, ka saņēmis e-pastu no kādas Latvijas iestādes, kurā aicināts apmeklēt vakcinācijas centrus Latvijā. Tāpat Mareks atklāj, ka citi latvieši ārzemēs saņēmuši līdzīga rakstura īsziņas.

Mareks, viņa sieva, kā arī pirms trīs mēnešiem atbraukušais brālis vakcinējušies Norvēģijā. Vakcinējusies ir arī viņa meita un bijusī sieva, kas dzīvo Lielbritānijā, tomēr arī viņas saņēmušas aicinājumu Latvijā vakcinēties.

"Mēs visi esam deklarēti Latvijā. Ja visu laiku saka, ka cilvēki Latvijā neiet vakcinēties, ka tikai vakcinējušies 50% iedzīvotāju, varbūt vienkārši ir nepareizi dati? Ārzemēs dzīvo ļoti daudz latviešu, kuri brīvdienās, uz svētkiem brauc uz Latviju. Kāds vispār zina, cik ārzemēs dzīvojošie latvieši ir vakcinējušies? Varbūt Latvijā jau sen ir tie paši 70-80% vakcinēto, nevis 50%," pauž Mareks.

Nacionālajā veselības dienestā norāda, ka statistiku veido tikai Latvijā dzīvojoši iedzīvotāji. ”Uzsākot vakcinācijas procesu tika paņemts iedzīvotāju skaits kā atskaites punkts. Šajā skaitā nav lielā latviešu kopiena, kas dzīvo un strādā ārvalstīs,” raidījumam norāda Nacionālā veselības dienesta pārstāve Inga Vasiļjeva.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:17

Jaunākās diskusijas