Paskat, cik reta dabas parādība pamanīta Latvijā

tautaruna.lv 9.oktobris 2018, 7:13
 
Ekrānšāviņš no video
Šis gads laikapstākļu ziņā līdz šim mums nesis pārsteigumus. Šogad varējām izbaudīt neierasti siltu, vairākus mēnešu ilgu vasaru. Kā liecina ieraksts mikroblogošanas vietnē twitter, tad, iespējams, ne pirmo reizi šogad mūs pārsteidz arī retas dabas parādības.

Kā mikroblogošanas vietnes twitter lietotāja publicējusi attēlu, kurā redzams, cik neparastu dabas parādību viņai izdevies ieraudzīt tepat Latvijā. Lai gan sākotnēji šķiet, ka attēlā redzama ļoti blāva varavīksne, kāds ieraksta komentētājs norādījis, ka angļu valodā šī dabas parādība dēvējama par "cloudbow".

"Reta parādība. Parasti novērojams mitrā gaisā, un līdzīgi kā miglas loku, veido sīki ūdens pilieni, kas gaismu nelauž, tāpēc tas ir balts. Atšķirība no miglas loka - ūdens pilieni ir novietoti augstāk virs zemes. Pats neesmu redzējis," norāda Ivo, kurš arī paskaidrojis, kāda dabas parādības redzama uzņemtajā attēlā.

Tikmēr citi komentētāji norādījuši, ka konkrētā dabas parādība bijusi redzama Talsu un Jaunpils novadā.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā bijusi novērojama arī krāšņa ziemeļblāzma. Spilgtos attēlos to izdevies iemūžināt Ventspils pusē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:58

Jaunākās diskusijas