Latvijas Saeimā ievēlēts gejs un lesbiete

tautaruna.lv 9.oktobris 2018, 11:20
 
F64
Pirmo reizi vēsturē Latvija jaunajā Saeimā ievēlējusi politiķus, kuri ir atklāti homoseksuālās orientācijas pārstāvji, raksta portāls "www.gaystarnews.com".
Kā raksta portāls, šajās vēlēšanās Latvijā bijis augstākais deputātu kandidātu skaits ar netradicionālu seksuālo orientāciju.

Kā raksta portāls, šajās vēlēšanās Latvijā bijis augstākais deputātu kandidātu skaits ar netradicionālu seksuālo orientāciju.

Piemēram, zināms, ka politiskajai partijai “Progresīvie”, kas arī kandidēja uz iekļūšanu Saeimā, priekšsēdētājs ir atklāts gejs - Roberts Putnis.

Savukārt diviem politiķiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju izdevās iekļūt Saeimā.

Pirmais no tiem - pašreizējais ārlietu ministrs un "Jaunā Vienotība" kandidāts Edgars Rinkēvičs, kurš, kā zināms, vēl 2014.gadā nāca klajā ar publisku paziņojumu par savu netradicionālo seksuālo orientāciju.

Otra ir partijas “Attīstībai/PAR” kandidāte, izglītības politikas analītiķe, SIA "RHC Consulting” valdes locekle Marija Golubeva.

Kā komentē cilvēktiesību aktīvists Juris Lavrikovs, "Divu atklātu LGBT politiķu ievēlēšana Saeimā ir liels solis progresa virzienā un būtisks sasniegums LGBT kopienai, kura līdz publiski nav bijusi īpaši redzama".

Viņš ir pārliecināts, ka šo vēlēšanu rezultāti iedrošinās ar citus "iznākt no skapja".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas