"Mērs pilns!" Veikalā Liepājā diskriminē latviešu tautības pircējus

tautaruna.lv 9.oktobris 2018, 9:30
 
F64
Kāds pircējs sūdzas par pardēvēju attieksmi veikalā "Beta", kas atrodas Liepājā. Viņaprāt, pricēji tiek "šķiroti" pēc tautības.
Nav pirmā šāda pieredze tieši šajā veikalā, cenšos arī tur nebraukt, bet šoreiz mērs pilns. Laikam tikai krievus tur ieredz.

Portālā "sudzibas.lv" vīrietis raksta, ka ne reizi vien ir izjutis pazemojošu attieksmi no pārdevējiem un veikala darbiniekiem.

"Stāvējām pie gaļas stenda un latviski, esam latvieši, apspriedām, kuru šašlika gaļu pirksim, un pārdevēja uzreiz "pažalsta, pažalsta". Sajūta kā 30 gadus atpakaļ. Tad kasē kasiere ne sveicinās, ne pasakās, ne atvadās, ar tādu sejas izteiksmi kaut ko kožļā. Aiz mums stāvēja krievvalodīgie, bet tiem uzreiz " dobrij ģeņ". Nav pirmā šāda pieredze tieši šajā veikalā, cenšos arī tur nebraukt, bet šoreiz mērs pilns. Laikam tikai krievus tur ieredz," raksta pircējs.

Tikmēr komentētāji ironiski jautā ieraksta autoram - ja viņam nāktos saskarties ar tik pat sliktu attieksmi no pārdevējiem tikai perfektā latviešu valodā, vai tad būtu bijis labāk.

Jāpiebilst, ka iepriekš kāda sieviete ir sūdzējusies, ka Rīgā, Okupācijas muzejā, darbinieki nezina latviešu valodu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas