Vai "marsieši" padosies?

Lelde Veinberga 31.augusts 2020, 19:11
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Pēc Kr. Barona ielas remonta un vienmēr aktuālajām velojoslām, pēdējā skaļākā Rīgas aktīvistu "šūmēšanās" ir par "Marsa parku", ko tik ļoti Teikas iedzīvotāji vēlas bijušās velotreka "Marss" vietā. Tomēr viss nav tik vienkārši, jo šajā vietā nolemts būvēt jauno Valsts drošības dienesta ēku. Kurš uzvarēs un kurš padosies?

Lai arī jau iepriekš tika organizēti vietējo aktīvistu protesti, uz pamtīgi ātru mobilizāciju vietējiem iedzīvotājiem bija jāreaģē pirmdienas, 31. augusta, rītā. Pirms darbdienas sākuma, bijušā velotreka "Marss" teritorijā ieradās tehnika un koku zāģētāji.

Soctīklos ziņa izpaltījās zibenīgi un interesenti izgāja ielās ar plakātiem, kā arī pat traucēja tuvējās Brīvības gatves satiksmi, šķērsojot ielas īpaši lēni..

Valters Caps/F64 Photo Agency

Lai arī notikuma vietā bija ieradušies aptuveni 20 aktīvisti, satiksmes sastrēgumu tas radīja ātri.

"Tas, kas šorīt notiek Marsa parkā ir cinisms un spļāviens sejā rīdziniekiem," teica viens komentētājs. "Tāda Marsa parka nav. Ir aizaudzis un nolaists kvartāls, kur agrāk bijis treks un pēc tam NĪ attīstītāji attapuši, ka uz valstij piederoša īpašuma rēķina var saviem projektiem sagādāt pievienoto vērtību zaļās zonas izskatā," soctīklos teica kāds cits. Cik cilvēku, tik viedokļu!

Tāpat tas noteikti ir pārbaudījums jaunajam Rīgas domes sasaukumam. "Attīstībai/Par!"/"Progresīvo" vienotā vēlēšanu saraksta mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis gan pateica, Teikas apkaime ir pelnījusi zaļo teritoriju, taču konkrētajā gadījumā viņš neredz iespēju situāciju ietekmēt.

Ir visai interesanti vērot, kas notiks tālāk. Vai patiesi uzvarēs varasiestāžu lēmums par jauno drošības dienesta ēku, vai arī aktīvisti cīnīsies tālāk ar vēl radikālākām metodēm. Protestu kultūra pie mums nav tik asa un nevarētu teikt, ka mums protestēšana ir asinīs (kā tas ir francūžiem, piemēram). Taču nevar vērtēt par zemu sociāli aktīvos iedzīvotājus. Redz, vajag tikai pāris guļošos uz gājēju pārējam, lai galvenā Rīgas iela būtu "slēgta".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:25

Jaunākās diskusijas