Policija izdzenā "Marsa parka" aizstāvjus; soctīkli virmo

tautaruna.lv 31.augusts 2020, 10:47
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Šorīt pirms darbdienas sākuma, bijušā velotreka "Marss" teritorijā bija ieradusies ne tikai tehnika un koku zāģētāji, bet arī protestētāji - "Marsa parka" aizstāvji. Pret koku zāģēšanu negatīvu attieksmi pauda ne tikai protestētāji, kas bija ieradušies notikuma vietā, bet arī soctīklu lietotāji.

Policija ir izklīdinājusi aptuveni 20 "Marsa parka" aizstāvjus, kuri šorīt, protestējot pret koku izzāģēšanu parkā, traucēja satiksmi uz Brīvības gatves, savukārt strādnieki turpina attīrīt teritoriju no kokiem un krūmiem, novēroja aģentūra LETA.

Pēc policijas papildspēku ierašanās tika ierobežota protestētāju pārvietošanās pa gājēju pāreju uz Brīvības gatves, kas ievērojami aizkavēja satiksmes kustību. Protestētāji pārgāja uz citu gājēju pāreju, taču arī tur viņu ielas šķērsošana satiksmi kavējošajā manierē tika novērsta.

Tikmēr "Marsa parka" teritorijā turpinās aktīva koku un krūmu izciršana. Teritorijā ir vairāki desmiti strādnieku, kuri krūmus un koku zarus uzreiz šķeldo.

Kā novēroja aģentūra LETA, šorīt ar protestētajiem jaunievēlētie politiķi nerunāja. Protesta vietā Brīvības gatvi šķērsoja Konstantīns Čekušins, kas Rīgas domē ievēlēts no partijas "Saskaņa", taču viņš notiekošajam protestam pagāja garām.

Protesta dalībniekus morāli atbalstīja "Progresīvo" pārstāvji, kuri atzina, ka viņu spēkos neesot neko mainīt.

Tiek vēstīts, ka, protestējot pret koku zāģēšanu, "Marsa parka" aizstāvji traucēja satiksmi Brīvības gatvē.

Notikuma vietā bija ieradušies aptuveni 20 aktīvisti, kuri pa gājēju pāreju kājām un ar velosipēdiem šķērsoja Brīvības gatvi. Daži aktīvisti kliboja vai pat rāpoja, aizkavējoties pie sarkanās gaismas. Tādējādi tika traucēta satiksme.

Policijas pārstāvji, cenšoties atbrīvot brauktuvi, palīdzēja cilvēkiem šķērsot ielu vai pat nonesa tos no ceļa. Pie "Marsa parka" teritorijas pamazām veidojās sastrēgums.

Notikuma vietā ieradās policijas papildspēki. Policisti regulēja satiksmi, lai mazinātu sastrēgumu.

Negatīvo attieksmi pret notiekošo pauda ne tikai protestētāji, bet arī soctīklu lietotāji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas