VIDEO: Iecavas pusē aizdegas māja; kaimiņi pamana ko aizdomīgu

Viktorija Gabrjuna 31.augusts 2020, 13:14
 
f64
Kāds laulāts pāris Iecavas apkaimē pagājušo nakti pavadīja uztraukdamies ne tikai par blakus ugunsgrēku pārņēmušo kaimiņmāju 120 kvadrātmetru platībā, bet arī par ugunsgrēka laikā pa pagalmu staigājušajiem svešajiem cilvēkiem, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Netālu no autobusu pieturas “Bangas” Iecavas apkaimē, slejas privātmāja ar tādu pašu nosaukumu. Ēkā gan neviens nedzīvo jau vairākus mēnešus, jo tās saiminieki ir mainījuši dzīvesvietu. “Bangu” kaimiņi pagājušajā naktī dzirdēja rosību pamestajā celtnē un devās meklēt trokšņu cēloni.

“Pusčetros izdzirdēju sprādzienus, šausmīgos sprakšķus. Dega šīferis. Paskatījos pa logu un ieraudzīju šausmīgo ugunsgrēku. Uguns jau bija tāda, ka gaisā briesmīgas dzirksteles lidoja, tādas sarkanas. Bet kaut kā nebija bail, tāpēc ka vēja nebija,” sacīja Ļubova no nodegušās mājas kaimiņos esošās viensētas “Mīšēni”.

Ļubova zvanīja ugunsdzēzējiem un vienlaikus modināja vīru Leonīdu no miega.

Ekrānšāviņš no video/Degpunktā

Kad ieradās glābēji, tika uzsākti stundām ilgi dzēšanas darbi. Briesmas tika novērstas un Leonīds, kā jau katru dienu, no rīta devās uz siltumnīcu, lai apkoptu savus tomātu un piparu stādus. Taču tad pensionārs pamanīja ko aizdomīgu. Viens no viņa dārzkopības piederumiem nakts laikā bija pazudis, kas liecina, ka tumsā pa apkārtni staigājis kāds svešinieks.

“Man bija te nolikts spainis ar gružiem, un durvis pievērtas. Manējā saka, vai Tu aiztaisīji durvis ciet vakar vakarā? Es saku, jā, pusseptiņos atnācu aiztaisīt ciet un noliku to spaini. Tas izbērts ārā, bet tā spaiņa nav,” stāsta Leonīds.

Spaiņa pazušanas fakts uzdzen nemieru arī Leonīda sievai. Ļubova pieļauj iespēju, ka ugunsgrēkam varētu būt kāda saistība ar naksnīgo, bet nelūgto ciemiņu.

Degšanas laikā, vēl pirms ieradās ugunsdzēsēji, Ļubova atceras, kas redzēja divus cilvēkus pavisam netālu no “Bangu” pagalma. “Te jau bija divi, viens pāris bija te. Bet viņi jau esot tā kā redzējuši ugunsgrēku un tāpēc viņi atbraukuši ar riteņiem pusčetros naktī,” viņa stāsta.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:58

Jaunākās diskusijas