Autobusa šoferis Kurzemē pakļauj pasažierus riskam inficēties ar Covid-19

tautaruna.lv 19.maijs 2021, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
“Tas ir ļoti bezatbildīgi, ka tagad, kad valstī atkal strauji aug saslimstība ar Covid-19, sabiedriskā transporta šoferis neievēro noteiktos ierobežojumus. Ja mikroautobusā pasažieru skaits nedrīkst būt lielāks par pusi no tā kopējās ietilpības, tad tā arī jābūt,” laikrakstam Kurzemes Vārds savu sašutumu pauda liepājnieks Artūrs Andžs, raksta liepajniekiem.lv.

9.maija rītā neilgi pēc pulksten 10 viņš Liepājā sagaidījis mikroautobusu, kas caur Nīcu brauca uz Otaņķiem.

“Mans galamērķis bija Nīca, un tas, ko ceļā redzēju no šofera puses, galīgi nelikās pareizi. Kāda jēga līmēt ar izolācijas lenti uz sēdekļiem krustus, ja mikriņš tiek pilnībā piepildīts. Kopā saskaitīju 18 pasažierus - visas sēdvietas bija aizņemtas. Manuprāt, ja nevar ievērot likumu, tad reisā jāsūta autobuss ar lielāku ietilpību vai arī jānodrošina divi mikroautobusi, pauda A. Andžs, kurš nedēļu nogalēs regulāri izmantojot sabiedrisko transportu šajā maršrutā." pauž pasažieris.

AS “Liepājas autobusu parks” izpilddirektora Māra Ārberga komentārs par šo gadījumu: “Noskaidroju, ka todien šoferis patiešām uzņēmis trīs pasažierus vairāk, nekā šobrīd atļauts, bet aiz durvīm neviens nav palicis. Šajā situācijā mēs darām, ko varam, lai cilvēkiem nodrošinātu pēc iespējas labāku servisu. Ir maršruti, kur brauc tikai lielie autobusi, bet ir arī tādi, kur pasažieru pārvadāšana atsevišķos reisos notiek ar mikroautobusiem. Mikriņš uz Nīcu braucis vienmēr. Ja netiekat vienā reisā, jābrauc ar nākamo. Turklāt šajā maršrutā transports kursē pietiekami bieži. Tas nav vienu vai divas reizes dienā.

Turklāt autobusu parks nav bezizmēra, un tukšiem lielajiem autobusiem nevaram ļaut vizināties.”

Tāpat viņš uzsvēra, ka arī “Liepājas autobusu parks” ik pa laikam saņem gan šoferu, gan pasažieru ziņojumus par to, ka kādā reisā bijis vairāk cilvēku, nekā var sasēdināt autobusā.

“Uz šādiem ziņojumiem reaģējam. Piemēram, uz Aizputi tagad kursē lielais autobuss. Atgriežoties pie reisa Liepāja-Nīca-Otaņķi, vismaz pagaidām nav pamata uzskatīt, ka nekavējoties būtu jāievieš kādas korekcijas. Atsevišķos reisos var trāpīties, ka pasažieru skaits ir liekāks, tomēr tie ir tikai daži gadījumi,” sacīja M. Ārbergs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas