Grūtniece Purvciemā sašutusi - viņa ir teju iesprostota dzīvoklī

tautaruna.lv 19.maijs 2021, 18:30
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Ausma ir mamma nepilnu gadu vecam bērniņam, drīzumā ģimenei gaidāms pieaugums un Ausma kļūs par divu bērnu mammu. Kā norāda sieviete, viņa savā dzīvoklī atrodas piespiedu karantīnā, jo jau trešo mēnesi ”Rīgas namu pārvaldnieks” nesalabo liftu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jaunā māmiņa dzīvo vienistabas dzīvoklītī astotajā stāvā. Mājas vienīgais lifts saplīsa pirms trīs mēnešiem. Iedzīvotāji sākotnēji pacietīgi gaidījuši, kad lifts tiks salabots, vēlāk jau jautājumus uzdevuši apsaimniekotājam ”Rīgas namu pārvaldnieks”, taču skaidru atbildi tā arī nav saņēmuši.

Ausmas bērniņš sver aptuveni 11 kilogramus, rati sver 7-8 kilogramus. Tas ir pārāk liels smagums, lai grūtniece to droši nonestu līdz pirmajam stāvam. Līdz ar to lielāko nedēļas daļu sanāk pavadīt četrās sienās. Kā stāsta Ausma, ārā var iziet brīvdienās, kad ratus palīdz nonest dzīvesbiedrs.

"Var teikt, ka jau trīs mēnešus sēžu karantīnā. Netieku ne ārā, ne uz veikalu, ne kur. Trakākais, ka ar mazuli netieku ārā. Viņam gribas svaigu gaisu, paskatīties uz cilvēkiem.

Kad vēders bija mazāks, bija vieglāk. Varēju kaut kā nonest lejā ratus un mazuli. Tagad ir ļoti grūti. Lejā kaut kā, bet augšā ļoti grūti. Man jānes gan bērns, gan rati, gan iepirkumu maisiņš. Tie ir aptuveni 18-20 kilogramu. Esmu grūtniece, tas ir ļoti grūti," saka Ausma.

Pārvaldnieka pārstāve norāda, ka iedzīvotāju izraudzītais pašreizējais lifta apsaimniekotājs izvēlējies līgumu nepagarināt. ”Rīgas namu pārvaldnieks” attapās pie sasistas siles un novēloti sācis meklēt jauno liftu uzturētāju.

"Šobrīd ir ārkārtas risinājums, veicām cenu aptauju. Mēs saprotam, ka tas ir neatliekams remontdarbs. Jaunais uzņēmums ir informēts par situāciju, viņi zina, ka tā ir (lifta salabošana) prioritāte, lai iedzīvotājiem atgrieztu pakalpojumu," skaidro Una Grenevica, ”Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāve.

Pēcāk Grenevica norāda, ka šobrīd visi pašvaldības apsaimniekoto namu lifti ir darba kārtībā.

Galvaspilsētā joprojām turpinās iepirkums, lai noskaidrotu, kuram uzņēmumam turpmāk uzticēt ”Rīgas namu pārvaldnieka” apsaimniekoto ēku liftu uzturēšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:54

Jaunākās diskusijas