Dietoloģe atklāj, kā pareizi ēst makaronus, lai nekaitētu veselībai un figūrai

tautaruna.lv 30.maijs 2021, 17:12
 
pexels
Uztura speciāliste Marija Šubina atklājusi, kādā veidā jāpagatavo makaroni, lai nekaitētu nedz veselībai, nedz figūrai, raksta "Medicina 2.0".

Uztura speciāliste norāda, ka makaroni jāgatavo "al dente" tehnoloģijā. "Pareizi pagatavoti makaroni nekaitēs ne veselībai, ne formai," norāda Šubina.

Makaronu ēšana var radīt aptaukošanās risku, ja tie nav pareizi pagatavoti un tiek ēsti pārmērīgā daudzumā, norāda speciāliste, uzsverot, ka pats svarīgākais ir tos nepārcept.

Šubina skaidro, ka makaroniem pēc vārīšanas vajadzētu būt nedaudz cietiem. Mīksti makaroni kļūst par produktu ar augstu glikēmisko indeksu, kas nozīmē, ka pēc to lietošanas cukura līmenis asinīs strauji paaugstinās. Šādas cukura līmeņa svārstības asinīs izjauc vielmaiņas procesus, provocē pārēšanos un tauku uzkrāšanos.

Tāpat speciāliste norāda, ka tiem, kuri vēlas ēst makaronus un nepieņemties svarā, vajadzētu tos apvienot ar citiem produktiem, piemēram, ar dārzeņiem, jebkuru olbaltumvielu avotu, ne vairāk kā 15 līdz 30 gramiem siera vai nedaudz olīveļļas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:05

Jaunākās diskusijas