Bricis iepriecina ar prognozi par laiku jūnija sākumā

tautaruna.lv 30.maijs 2021, 9:33
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Latvijas televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis prognozējis, kāds laiks būs jūnija sākumā.

Bricis norāda, ka pazīmes uz tādu "noturīgāku, sausāku, saulaināku laiku" šobrīd izskatās jūnija sākumā.

"Ir pazīmes, kas liek domāt, ka vismaz uz kādu brīdi pie mums varētu iestāties vasarīga stabilitāte," iepriekš prognozēja tā dēvētais laika ziņu vīrs.

Bricis uzsver, ka jūnija sākums būs saulains un silts, taču ne karsts laiks. Viņš norāda, ka gaisa temperatūra pēcpusdienās būs paŗsvarā +19.. +24 grādi, kas "nav karsts". Naktis gan būšot dzestras.

Kā iepriekš vēstījām, Baltijas valstīs šogad gaidāma mitra un vēsa vasara, prognozē ASV uzņēmums "AccuWeather".

Tas norāda, ka Dienvideiropā pastiprināsies karstums un sausums, karstuma viļņi skars arī Centrāleiropu, bet tie galvenokārt nesasniegs Ziemeļeiropu. Tādēļ gan Baltijas valstīs, gan Skandināvijā un arī Polijā prognozēta visai mitra un vēsa vasara.

Sagaidāms, ka Ziemeļeiropā laikapstākļus bieži noteiks cikloni, kas bloķēs siltā gaisa plūsmu un sagādās daudz nokrišņu. Mitrā zeme vēl vairāk mazinās liela karstuma varbūtību - daļa Saules enerģijas tiks ieguldīta mitruma iztvaicēšanā, nevis gaisa sakarsēšanā.

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra jaunākā informācija liecina, ka maija otrajā pusē un jūnijā gaisa temperatūra Latvijā svārstīsies ap normu un bieži noslīdēs zem tās. Nākamajās divās nedēļās tiek prognozēts liels nokrišņu daudzums, jūnijā tas varētu būt tuvu daudzu gadu vidējam rādītājam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas