Atklāj negaidītu līdzekli cīņā ar Covid-19

tautaruna.lv 26.aprīlis 2021, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Hlorēts baseina ūdens palīdz inaktivēt Covid-19, pārliecināti ir Londonas pētnieki.

Pētījums rāda, ka peldbaseini var būt droša video Covid-19 pandēmijas apstākļos, raksta Express, atsaucoties uz Londonas Impērijas koledžas pētnieku secinājumiem.

Pēc viņu domām, hlorēts baseina ūdens palīdz inaktivēt vīrusu, kas izraisa Covid-19.

Arī Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir izteikusi viedokli par hlora izmantošanu kā līdzekli Covid-19 infekcijas apkarošanā, apgalvojot, ka koronavīruss var būt jutīgs pret šo ķīmisko vielu. Express citē fragmentus no PVO ziņojuma, kurā teikts, ka parastajām centralizētajām ūdens attīrīšanas metodēm, izmantojot filtrēšanu un dezinfekciju, vajadzētu inaktivēt koronovīrusu.

Impērijas koledžas profesore Vendija Barklaja pastāstīja par eksperimentiem ar hlorētu ūdeni. Pēc viņas teiktā, pētnieki sajauca vīrusu ar baseina ūdeni un pārliecinājās, ka tas šādā vidē neizdzīvo.

Viņi apgalvo, ka, pievienojot baseina ūdenim pareizo hlora daudzumu, tas iznīcina daudzus patogēnus, tostarp vīrusus. Saskaņā ar viņu pētījuma rezultātiem, koncentrācijā 1,5 mg uz litru hlora ar pH līmeni no 7 līdz 7,2, vīrusa infekciozitāte 30 sekundēs samazinās vairāk nekā 1000 reizes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:05

Jaunākās diskusijas