Žurnālists: Nevakcinētos ar "Sputnik V" viena iemesla dēļ

tautaruna.lv 2.aprīlis 2021, 9:15
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Žurnālists un filmu autors Ansis Pūpols, viesojoties kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas", paudis, ka nevakcinētos ar Krievijā ražoto vakcīnu "Sputnik V" viena iemesla dēļ.

Atbildot uz skatītājas jautājumu, kāpēc Latvijā neiepērk "Sputnik V" vakcīnu, Pūpols norāda, ka pret pašu vakcīnu, spriežot pēc speciālistu atzinumiem, kuri pauž, ka tā ir efektīva, iebildumu nav.

Žurnālists akcentē, ka tomēr esot "tikpat daudz pētījumu un pierādījumu, ka Krievija šobrīd Sputņiku izmanto, lai mēģinātu pierādīt, ka viņas politiskā efektivitāte ir daudz efektīvāka nekā Eiropas politiskā rīcība".

"Es nekad nevakcinētos personīgi ar Sputņiku, pat ja viņš būtu vislabākā vakcīna, aiz viena iemesla - iespējams, šī vakcīna man būtu atņemta kādam Krievijas pilsonim. Tikai tāpēc, lai Krievija eksportētu vairāk uz Eiropu, neraugoties uz to, ka Krievijas iedzīvotājiem pašiem vajag," pauž Pūpols, norādot, ka Krievija vakcīnu vairāk eksportē nekā izmanto savu iedzīvotāju vakcinēšanai.

LETA jau vēstīja, ka Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) martā uzsāka "Sputnik V" paātrinātas vērtēšanas procedūru, sperot svarīgu soli, lai Eiropas Savienībā (ES) eventuāli tiktu apstiprināta pirmā vakcīna, kas nav ražota rietumvalstīs.

"Sputnik V" izstrādājis Krievijas Gamalejas nacionālais epidemioloģijas un mikrobioloģijas centrs Maskavā.

Taču medicīnas žurnālā "The Lancet" februārī publicēts pētījums liecina, ka Krievijā izstrādātās vakcīnas efektivitāte ir 91,6%.

"Sputnik V" apstiprināta vairāk nekā 50 valstīs un to izplata Krievijas Tiešo investīciju fonds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:21

Jaunākās diskusijas