FOTO: māte sašutusi par skolēna pārtikas pakas saturu

tautaruna.lv 2.aprīlis 2021, 17:11
 
Privātais arhīvs/skaties.lv/Bez Tabu
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), neslēpjot sašutumu par skolā izdalīto pārtikas paku bērnam.

Sieviete foto parāda, cik sliktas kvalitātes kartupeļi bijuši pārtikas pakā.

“Skolas pārtikas pakās bija ļoti sliktas kvalitātes kartupeļi - ar gaiši brūniem pleķiem pēc novārīšanas, bet daži pilnīgi nelietojami!” viņa raksta.

Tikmēr komentāros cilvēki skarbi kritizē izteikto sūdzību, rakstot, ka jāpriecājas, ka vispār kaut ko dod un pašiem vecākiem jāuztur savi bērni, nevis jāpaļaujas uz skolas pārtikas pakām.

"Vispār šajā pārtikas paku partijā arī mums bija šaizīte - bojāti konservi. Kādu laiciņu atpakaļ bija veca salami. Dzīvi esam. Ir taču veselais saprāts, lai pats izvērtētu - ēst vai nē. Tāds sūdzambībeļu laikmets. Es vēl saprastu, ja visa paka smird,bet šeit - viens nabaga produkts. Nu, kam negadās," teikts kādā komentārā.

"Tādus kartupeļus tirgo arī pārtikas veikali. Rimī , Maxima ir gadījies iegrābties. No ārpuses normāli bet iekšpusē visi melni, dzeltenīgi oranžām strīpām. Nav svarīgi cik viņi maksā jo ir ņemti lētais gals un dārgais. Gan vieni ,gan otri var būt sliktas kvalitātes. Nav vairs kvalitatīvās pārtikas veikalos," vēl kāds piebilst.

Jau iepriekš vēstīts, ka vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" ir saņēmusi vecāku sūdzības un bažas par produktu pakām, ko skolas pusdienu vietā nodrošina attālinātās mācīšanās laikā, un par to ceļ trauksmi.

Tikmēr, kā tika vēstīts pērnā gada nogalē, par skolēniem paredzēto pārtikas paku organizēšanu un veidošanu ir atbildīgas pašas pašvaldības, skaidroja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

Viņa norādīja, ka vadlīnijas par skolēnu pārtikas pakām ir ieteikumi, kā organizēt un veidot to saturu. Līdz ar to par atkāpēm no minētajām vadlīnijām sodi nav paredzēti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:17

Jaunākās diskusijas