Pasaulei, iespējams, draud tualetes papīra trūkums

tautaruna.lv 2.aprīlis 2021, 16:28
 
imago images/Scanpix/LETA
Tualetes papīra trūkums mūsdienas bieži vien tiek uztverts kā "grūto laiku" sākuma simbols. Kļuvis zināms, ka ķīnieši var mūs atstāt bez šī ļoti nepieciešamā produkta, raksta Bloomberg.

Lielākais celulozes (ko izmanto tualetes papīra ražošanai) ražotājs, Brazīlijas uzņēmums "Suzano Papel e Celulose" ir oficiāli paziņojis, ka tam ir grūtības jūras transporta problēmu dēļ. Tagad pasaulē trūkst konteineru kuģu, bet brazīlieši tos izmanto, lai pārvadātu savu produkciju.

Pagaidām neesot izejas no strupceļa, un uzņēmums uzskata, ka situācija tikai pasliktināsies, jo jau daļas produktu piegāde bija jāatliek uz nākamo mēnesi.

Pats konteineru kuģu trūkums radies sakarā ar palielinātu Ķīnas pieprasījumu pēc transporta, valsts ekonomikai pamazām atlabstot pēc Covid-19 krīzes, un, ņemot vērā problēmas, kas bija radušās Suecas kanāla apgabalā.

Ņemot vērā, ka "Suzano Papel e Celulose" veido apmēram trešdaļu no visas pasaules tirgum piegādātās celulozes, situācija ir vairāk nekā nopietna. Pēc pasaules banku analītiķu domām, "konteineru krīzi" izdosies atrisināt tikai šī gada otrajā pusē, un pirms tam tualetes papīrs atkal var sadārdzināties vai pat kļūs par deficīta preci, kā tas bija sākumā Covid-19 krīzes sākumā, kad cilvēki radīja paniku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:52

Jaunākās diskusijas