Dumpja prognoze par vakcīnām izraisa asu diskusiju

tautaruna.lv 22.marts 2021, 10:30
 
Lauris Aizupietis/F64
Latvijas galvenais infektologs Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter, atsaucoties uz citu Eiropas Savienības valstu pieredzi, brīdina, pie kā var novest ierobežojumu atcelšana pirms augstas vakcinācijas aptveres sasniegšanas.

Infektologs raksta, ka pašreizējā Eiropas Savienības valstu pieredze viennozīmīgi rāda, ka ierobežojumu atcelšana pirms augstas vakcinācijas aptveres sasniegšanas noved pie vēl stingrākiem ierobežojumiem.

"Toties Izraēla un UK izskatās ļoti cerīgi. Otrajā ceturksnī mums vakcīnu vajadzētu pietikt visiem gribētājiem," raksta Dumpis.

Tikmēr komentāros pie ieraksta tiek norādīts, ka otrais ceturksnis tūlīt jau sāksies un iedzīvotāji izsakās skeptiski par vakcinācijas procesu un to pietiekamību visiem.

"Nu, nav tik maz to gribētāju, ka paspēs tos visus tagad pa 1 ceturksni savakcinēt. Neticu, ka pat līdz gada beigām tiks visi gribētāji savakcinēti. Tūlīt būs ceturksnis pagājis un neesam pat 5% savakcinējuši ar 1. poti, 2. pēc kuras vakcīna sāk darboties ir tikai 1% ," norāda komentāra autors.

"Solījums bija 70% līdz vasaras beigām (+ septembris, ja nemaldos). Un tas ir 3.ceturksnis," atgādina cits komentētājs.

"Izklausās labi! Vienīgi gribētu precizēt vai cerības tiek liktas uz atvesto vakcīnu skaita pieaugumu, vai uz pretendentu strauju apmiršanu?" - jautā komentētājs.

"Pareizi. Tikai mēs neticam, ka LV vakcīnas būs drīz+mums ir brīvdienas, kad visi atpūšas no vakcinācijas. Tāpēc tagad katrs pats par sevi. Dzeram vitamīnus, sportojam, un ceram, ka būs labi," izsakās komentētājs.

"Kaut nu tā būtu! Turēsim īkšķus, jo nekas cits jau nav mūsu varā," cerīgs ir komentāra autors.

Jau vēstīts, ka divas nedēļas pēc kārtas vienā dienā vidēji pret Covid-19 vakcinēto personu skaits samazinās, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Svētdien, 21.martā, vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu saņēma 24 cilvēki, kas ir otrais mazākais rādītājs šī gada martā. Savukārt otro poti vakar saņēmušas trīs personas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas