VIDEO: Jaunieši Rīgā iekuļas pamatīgās nepatikšanās

tautaruna.lv 22.marts 2021, 19:16
 
Dāvis Ūlands/F64
Kāds, visdrīzāk, nepilngadīgs nomas auto šoferis bēdzis no likumsargiem un iznomāta auto nodošana citam stūrētājam, kā arī šīs personas bezatbildīga pavizināšanās beigusies ar prāvu naudas sodu, vēsta “Degpunktā”.

Darba dienas naktī patrulējot piesnigušajās Pārdaugavas ielās, vietējo policistu uzmanību piesaistījis kāds “CityBee” nomas auto. Tā šoferis izskatījies nepilngadīgs, tādēļ inspektori nolēmuši auto apturēt. Taču šoferim saruna ar policiju, nebūt nebija pa prātam.

Policijai cenšoties apturēt transportlīdzekli, šis transportlīdzeklis vienu brīdi strauji paātrināja ātrumu, taču pēkšņi apstājās un vadītājs, nolecot no transportlīdzekļa iemuka kāda nama kāpņutelpā un pēc tam dzīvoklī.

Šoreiz puišelis izrādījies veiklāks par kārtības sargu un paspējis nozust kur tumsā. Taču pasažieriem, vairs nebija kur sprukt. Izrādījies, ka kopā ar aizbēgušo šoferi šajā nomas auto vizinājušies divi pusaudži. Abi gan neko vairāk par aizbēgušā vārdu teicās nezinām.

“Nu, mēģiniet atcerēties uzvārdu. Kāds uzvārds?” vaicāja policiste.

“Es tiešām, tiešām nezinu. Es viņu pazīstu. Viņš vienkārši mums rakstīja, ka var pavizināt,” apgalvoja pasažieri.

Par attiecīgo incidentu tika informēt Valsts policija un tad jau, ņemot vērā, ka transportlīdzeklī atradās 16 gadus nesasniedzis jaunietis pret personu tika uzsākts Administratīvo pārkāpumu process, ka viņš bez aizbildņa atrodas uz ielas pēc plkst. 22. Pēc lietvedības nodrošināšanas nepilngadīgais jaunietis nogādāts dzīvesvietā un nodots vecākiem.

19.martā, sazinoties ar “CityBee” uzņēmumu, kuram pieder šajā stāstā iesaistītais auto, “Degpunktā” gūst apstiprinājumu. Ziņa par notikušo no policijas jau saņemta un šobrīd aizbēgušo šoferi vēl meklē. Taču uzņēmumā ir skaidrs, kurš šo auto iznomājis, līdz ar to uz viņa pleciem gulsies liela daļa atbildības par notikušo.

“Mēs jau esam pārbaudījuši, ka mašīnai ir bojājumi. Pirmais persona, kas oficiāli ir iznomājusi mašīnu saņem pirmo sodu jau par automāšinas remontu, nākamais par automašīnas pamešanu, ja paņem auto, tu par viņu atbildi. Pabeidzot braucienu, tev ir pienākums to aizslēgt, nodrošinot, ka to nevar paņemt kāds cits. Attiecīgi šeit, protams, ir tāds nelielāks administratīvais sods. Trešais sods ir par bezatbildīgu un bīstamu braukšanu, kas ir iemesls, kādēļ policija sāka šo personu ķert. Šis sods jau ir 300 eiro. Ja tiks pierādīts, ka auto rezervējusī persona nesēdēja pie stūres, kas ir iespējamais bēgšanas iemesls, tad ceturtais sods būs 2000 eiro,”stāsta “CityBee Latvija” vadītāja Egija Gailuma.

Turklāt tas viss ir papildinājums, tā jau pamatīgajām nepatikšanām, kas saistītas ar policiju.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas